Csirke felsõcombok savanyúkáposztán, fehérborban sütve
sponsored links
Olyan ételt kellett kitalálnom, aminek elkészítése nagyon kevés idõt igényel, s nem is kell felügyelni amíg elkészül. Hirtelen ötletbõl jött ez a finomság. Savanyúkáposztára rakott fûszerezett csirke felsõ combok. Fehérborban sütve. Tetejérõl elmaradhatatlan az igazi házi szalonna.
Hozzávalók és elkészítés
Személyenként 1 jó nagy darab csirke felsõcomb (nálam 6 db)
1 kg apróra vágott savanyú káposzta (olyan igazi piaci)
6 szelet érlelt fehér szalonna
só és tartósítószermentes fûszerkeverék
só
1,5 dl fehér bor
Egy nagyobb tepsit kibélelünk a savanyú káposztával, Elterítjük és hat felé vágjuk egy éles késsel, Ezt azért, hogy amikor tálalásra kerül a sor, sokkal könnyebb kiszedni. Minden káposzta kockára ráültetünk 1 db felsõ csirkecombot. A csirkecombokat elõtte sóval és baromfi fûszerkeverékkel jól bedörzsöljük. A húsok tetejére egy szelet érlelt fehér szalonnát -amit elõtte bevagdosunk- teszünk. Felöntjük az egészet 1,5 dl fehérborral. Fóliával betakarjuk és kb 1 óra alatt készre sütjük. Ha elõmelegített sütõbe rakjuk, akkor a sütési idõ kevesebb. Az idõ letelte elõtt 5 perccel levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük a csirkecombokat. Erre az idõre a szalonnaszeleteket leszedjük a húsról, nehogy megégjen.
Jó étvágyat !