Csirk?vel t?lt?tt csirke, bulgur ?s lecs?kr?m
sponsored links
A t?lt?tt csirk?t elk?sz?thetj?k ?gy is, hogy nem a hagyom?nyos t?ltik?vel t?ltj?k meg, hanem h?ssal. H?ssal t?lt?tt h?s. Kiad?s, egyszer? elk?sz?teni ?s nem a megszokott ker?l megint az asztalra. A k?rete lehet b?rmi, amit megk?v?n az ember, ?n most nem rizst, vagy krumplit k?sz?tettem hozz?, hanem bulgurt, azt is csak egyszer?en. Az eg?sz k?s?r?je m?g kihaszn?lva a lehet?s?get a lecs?k?sz?t?sre a lecs?, de m?rt?sk?nt t?lalva. Teh?t n?h?ny hozz?val? ?s egy nagyon finom ?tel a v?geredm?ny.
Hozz?val?k (4 szem?lyre):
4 csirkecomb fil? (b?r n?lk?l)
1 kisebb csirkemell fil?
1-2 dl tejsz?n
25 dkg bulgur
3 darab paradicsom
3 db (lecs?)paprika
1 nagyobb fej v?r?shagyma
p?r gerezd fokhagyma
ol?vaolaj, s?, bors, ?r?lt k?m?ny, f?szerpaprika
Elk?sz?t?se:
A csontozott, b?r?t?l megfosztott csirkecombot egyes?vel egy-egy kiter?tett folpack f?li?ra rakjuk, a vastagabb r?szeit bev?gjuk, pr?b?ljuk ?gy eligaz?tani, hogy nagyj?b?l sz?gletes oldalakat kapjunk.
A csirkemell fil?t apr?t?ba tessz?k s?, frissen ?r?lt bors ?s tejsz?n t?rsas?g?ban, majd alaposan ?sszeapr?tjuk. Egy kr?m ?llag? h?sp?pet kell kapnunk, ha sz?ks?ges, akkor adjunk m?g hozz? tejsz?nt. Az?rt kell a kr?m ?llag, mert ezt a h?smassz?t fogjuk a csirkecombra kenni ?s ha nem el?gg? kenhet?, akkor szenved?s lesz a dolog.
Ha siker?lt a csirkeh?skr?m, akkor a kifektetett combokat s?zzuk, borsozzuk, majd elosztjuk a kr?met annyit fel?, ah?ny combunk van ?s egyenletesen elkenj?k a fel?let?n. Bevizezett k?ssel nagyon k?nnyen megy.
Ha elkent?nk a combokon a h?sp?pet, akkor szorosan felcsavarjuk, k?t oldalt megfogva a folpackot szorosra h?zzuk ?s sz?p, egys?ges kin?zet? hengereket sodrunk bel?l?k.
Innen k?t m?don mehet?nk tov?bb.
Ha van sous vide berendez?s?nk, akkor v?kuumzacsk?ba tessz?k a folpackba tekert h?st, majd mehet a g?pbe 75 ?C-on 2 ?r?ra ?zni (ez az ?tel ?gy k?sz?lt, akinek m?s h?fokot ?s id?t dikt?l a tapasztalata, rakja be ?gy).
Ha nincs sous vide, akkor a folpackba tekert h?st m?g egyszer tekerj?k egy m?g nagyobb folpack f?li?ba, majd aluf?li?ba ?s g?zs?t?ben (vagy sima s?t?ben als?-fels? s?t?si m?dban, alulra kis ed?nyk?ben v?z, hogy g?z k?pz?dj?n) 110, maximum 120 ?C-on 90 percet g?z?lj?k (a folpack maximum 120 ?C-ot b?r biztons?gosan, enn?l ne legyen nagyobb a h?fok).
Ha a h?s elk?sz?lt, kibontjuk a csomagol?sb?l ?s pap?rt?rl?vel sz?razra t?r?lj?k, majd olajjal v?konyan bekenj?k ?s felmeleg?tett serpeny?ben k?rben pirosra s?tj?k n?h?ny perc alatt, folyamatosan forgatva.
M?g a h?s k?sz?l elk?sz?thetj?k a lecs?t ?zl?s?nk szerint, majd leturmixoljuk. Elk?sz?thetj?k a bulgurt is, ha van, akkor egy csokor friss v?gott petrezselyem mehet r?.
T?lal?skor a bulgurt a t?ny?rra helyezz?k, tesz?nk mell? a lecs?kr?mb?l, majd a h?stekercset ?zl?s?nk szerint felv?gva a kr?mre helyezz?k.
Finom, oml?s, puha ?s szaftos h?s az eredm?ny, amely ?ze kieg?sz?l a lecs? ?z?vel.
J? f?z?csk?t!