Csipkebogyókrémes méz
sponsored links
Hát nem mondom, hogy nem pihent agyra vall ez az ötlet, de vállalom, megcsináltam és hihetetlen finom.
Elõzõ csipkebogyós bejegyzésnél már áradoztam az idei gyümölcs minõségérõl: nagyon krémes, sûrû, a savanykás íz mellett, az édes is határozottan jelen van.
Szerintem -mint minden gyümölcs, zöldség esetében- a csipkebogyónak is van jó, van kevésbé jó és nagyon jó évjárata.
Így a szokásos napi kutyás túrámon, azon gondolkodtam, mit és hogyan tudnék készíteni még, ebbõl az Ég adta tökéletes termésbõl.
Készült már lekvár -egy a szokásostól eltérõ, igen egyszerû eljárással- erjed az ecet -amit pont úgy készítek, mint az almaecetet- napi rendszerességgel ázik a tea és fogok is szárítani késõbbre (teának).
Mit lehetne még?
Három dolog is eszembe jutott, de addig nem akarok beszélni róluk, amíg nem látom, hogy mûködnek.
Elsõként ezt próbáltam ki, már egy hete készen van.
Nekem való.
Két tökéletes, természet adta kincs egyesítése.
Méz és csipkebogyó.
Mindkettõ magas élettani tulajdonságokkal bír.
(Rengetegszer írtam már mindkettõrõl, javaslom ...