Csináld magad! - Gyros fûszer

2014-01-19

sponsored links

Ma egy olyan étel volt ebédre, amihez gyros fûszeres sajt az egyik hozzávaló, azonban azt nem találtunk a heti bevásárlásunk során.
Gondoltam, veszek egy zacskó fûszerkeveréket, de elolvasván a zacskók hátoldalát -a nagyon puccos és a kevésbé puccos is tartalmaz nátrium glutamátot-, errõl gyorsan letettem.
Beírtam a keresõbe, és nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc blogom jött ki elsõ helyen, így nem is olvasgattam tovább. Ez  a Rántott hús wokban blog, amit én nagyon szeretek. Hogy miért? Be kell oda kukkantani és rögtön kiderül!

Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy csak száraz anyagokat használtam, mert a fõzés utáni maradékot egy üvegcsében  a fûszreim közé akartam tenni.
Amin legközelebb változtatok majd, hogy ánizsból egy picit kevesebbet teszek, de az is lehet, hogy mégsem, mert a népeim szerint ez úgy jó, ahogy van.

A Szilágyi Balázs receptje: Gyros fûszerkeverék

Ahogy én készítettem:
  • 3 ek. só
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 tk. õrölt bors
  • 1 ek. szárított petrezselyem
  • 2 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 1 ek. szárított oregánó
  • fél kávéskanálõrölt fahéj
  • fél kávéskanál reszelt szerecsendió
  • egyharmad kávéskanál zúzott római kömény
  • egyharmad kávéskanál zúzott ánizsmag
  • egyharmad kávéskanál zúzott édeskömény mag
Elõvettem a fekete müzlistálat, amit Bálint Katijától kaptam karácsonyra, fényképezéshez.
Beletettem a három evõkanál sót, a fûszerpaprikát, a petrezselymet, a fokhagyma granulátumot, az oregánót és a fahéjat.
Egy kicsi tálkába õröltem borsot -hogy követhetõ legyen a mennyiség-, amikor összegyûlt a 2 kávéskanálnyi, áttettem a müzlistálkába. Reszeltem szerecsendiót, azzal is úgy tettem, mint a borssal, végül a római köményt, az ánizsmagot és az édeskömény magot mozsárban összezúztam és a többi tetejére öntöttem.
Az egészet alaposan elkevertem egy evõkanállal, és már kész is volt.






Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s