Csini kekszek

2019-05-09

sponsored links


Ha egy igaz?n gazdag ?s ropog?s kekszre v?gytok, akkor most elhoztam nektek a tutit. Mint mindenn?l, itt is nagyon fontos a j? min?s?g, teh?t a tejcsokin ne sp?roljatok ?s vegy?tek meg a legjobbat.  A cukor t?nyleg legyen n?dcukor, mert az is ad neki egy kis karaktert. A mogyor?vajt?l  isteni mogyor?s ?ze lesz, amit m?g tet?z egy kis durv?ra v?gott mogyor?. Ugye milyen j?l hangzik? Ezut?n m?r csak egy kis csinos?t?s ?s ak?r aj?nd?knak is kiv?l?. 
A tetej?n a gabonagoly?k az al?bbi helyr?l szerezhet?k be: https://tortadekoracio.hu/


Mogyor?vajas csokis keksz

Hozz?val?k 40-45 db:
140 g vaj
200 g barna cukor
2 kicsi toj?s
140 g mogyor?vaj
280 g liszt
1,5 te?skan?l s?
1,5 te?skan?l s?t?por
200 g durv?ra v?gott tejcsoki
150 g durv?ra v?gott mogyor?
100 g ?tcsoki
epres ?s karamell?s gabonagoly?
liofiliz?lt m?lna darabok


A lisztet a s?val ?s a s?t?porral ?sszekeverj?k. A vajat a cukorral robotg?ppel habosra keverj?k. Hozz?adjuk egyenk?nt a toj?sokat ?s a mogyor?vajat ?s tov?bb keverj?k. a robotg?pet alacsonyabb fokozatra ?ll?tjuk ?s a lisztet bele?ntj?k, egynem?v? keverj?k. Le?ll?tjuk a g?pet ?s spatul?val belekeverj?k a csokit ?s a mogyor?t. J? massz?v t?szta lesz bel?le. Kett?osztjuk ?s rudat form?zunk bel?le. Folpackba csomagoljuk ?s 2 ?r?ra a h?t?be tessz?k. 
A s?t?t 160 C-ra el?meleg?tj?k. A rudakat f?l cm vastag szeletekre v?gjuk, kicsit megigaz?tjuk, hogy kerek legyen ?s s?t?pap?ros tepsire sorakoztatjuk. 10-12 perc alatt k?szre s?tj?k.
Az ?tcsokit megolvasztjuk ?s temper?ljuk, majd a kekszeket f?lig belem?rtjuk. Epres ?s karamell?s gabonagoly?val ?s liofiliz?lt m?lnadarabokkal d?sz?tj?k.  




Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2019/05/csin...

sponsored links

Keres?s