Csilis ?des-savany? csirkemell

2021-07-30

sponsored links

 











Hozz?val?k: 

5 db csirkemell

s?, frissen ?r?lt bors

1,5 ev?kn?l simaliszt

1,5 ev?kan?l burgonyakem?ny?t?

---

5 gerezd fokhagyma

2-3 cm gy?mb?r

4 ev?kan?l m?z

6 ev?kan?l cs?p?s ketchup

2 ev?kan?l sz?jasz?sz

?zl?sszerint csilipaprika

1  cs?sze v?z

?zl?s szerint lime l? (kb. 2-3 ev?kan?lnyi, vagy helyette tehet?nk rizsecetet,ha nincs k?zn?l lime)

1 mokk?skan?l burgonyakem?ny?t?

olaj


El?sz?r megpucoltam a fokhagym?t ?s a gy?mb?rt, apr?ra vagdaltam mindkett?t.

A csirkemelleket megmostam, pap?rt?rl?vel leitattam a vizet r?luk. F?lbev?gtam, hogy 2 v?konyabb szelet legyen bel?l?k. S?ztam,borsoztam, majd a burgonyakem?ny?t?vel elkevert lisztbe forgattam. Egy tefloserpeny?ben kev?s olajat hev?tettem, ?s hirtelen megs?t?ttem mindk?t oldalukon a melleket (kb.2 perc oldalank?nt,  v?konyszeletek, hamar megs?lnek, nem nagyon j? t?ls?tni ?ket). Kiszedtem egy t?ny?rra.

A visszamaradt olajhoz ?nt?ttem m?g egy kev?s olajat, r?dobtam a fokhagym?t ?s a gy?mb?rt, ?zl?s szerint felkarik?zott csilit, azut?n hozz?adtam a m?zet, majd a ketchupot, sz?jasz?szt, kevergetve hagytam kicsit bes?r?s?dni, fel?nt?ttem a cs?sze v?zzel, hagytam ?jra felforrni, hozz?adtam a lime levet, k?zben kevergettem .

1-2 ev?kan?l hideg v?zben elkevertem 1 mokk?skan?lnyi burgonyakem?ny?t?t, ezzel bes?r?s?tettem a sz?szt,2-3 percet forralva (k?zben keverve). Ha kell, m?g ut?na?zas?tettem. Visszaraktam a melleket, ?gy, hogy el?sz?r  mindk?t oldal?t belem?rtottam a sz?szba. Egyet rottyant, k?sz is.

P?rolt rizzsel t?laltam.






Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2021/07/csili...

sponsored links

Keres?s