Csilis ?des-savany? csirkemell
sponsored links
Hozz?val?k:
5 db csirkemell
s?, frissen ?r?lt bors
1,5 ev?kn?l simaliszt
1,5 ev?kan?l burgonyakem?ny?t?
---
5 gerezd fokhagyma
2-3 cm gy?mb?r
4 ev?kan?l m?z
6 ev?kan?l cs?p?s ketchup
2 ev?kan?l sz?jasz?sz
?zl?sszerint csilipaprika
1 cs?sze v?z
?zl?s szerint lime l? (kb. 2-3 ev?kan?lnyi, vagy helyette tehet?nk rizsecetet,ha nincs k?zn?l lime)
1 mokk?skan?l burgonyakem?ny?t?
olaj
El?sz?r megpucoltam a fokhagym?t ?s a gy?mb?rt, apr?ra vagdaltam mindkett?t.
A csirkemelleket megmostam, pap?rt?rl?vel leitattam a vizet r?luk. F?lbev?gtam, hogy 2 v?konyabb szelet legyen bel?l?k. S?ztam,borsoztam, majd a burgonyakem?ny?t?vel elkevert lisztbe forgattam. Egy tefloserpeny?ben kev?s olajat hev?tettem, ?s hirtelen megs?t?ttem mindk?t oldalukon a melleket (kb.2 perc oldalank?nt, v?konyszeletek, hamar megs?lnek, nem nagyon j? t?ls?tni ?ket). Kiszedtem egy t?ny?rra.
A visszamaradt olajhoz ?nt?ttem m?g egy kev?s olajat, r?dobtam a fokhagym?t ?s a gy?mb?rt, ?zl?s szerint felkarik?zott csilit, azut?n hozz?adtam a m?zet, majd a ketchupot, sz?jasz?szt, kevergetve hagytam kicsit bes?r?s?dni, fel?nt?ttem a cs?sze v?zzel, hagytam ?jra felforrni, hozz?adtam a lime levet, k?zben kevergettem .
1-2 ev?kan?l hideg v?zben elkevertem 1 mokk?skan?lnyi burgonyakem?ny?t?t, ezzel bes?r?s?tettem a sz?szt,2-3 percet forralva (k?zben keverve). Ha kell, m?g ut?na?zas?tettem. Visszaraktam a melleket, ?gy, hogy el?sz?r mindk?t oldal?t belem?rtottam a sz?szba. Egyet rottyant, k?sz is.
P?rolt rizzsel t?laltam.