Csicseribors?val t?lt?tt ?des burgonya

2019-01-15

sponsored links

K?nomban m?r n?ha nem tudom mit tal?ljak ki. :):) Ilyenkor j?nnek az ilyen elvetem?lt ?tletek, hogy ?desburgony?t megt?lt?k csicseribors?val.
 A recept pofonegyszer?. Kell hozz? fejenk?nt 1 kisebb eg?sz, vagy egy nagyobb ?desburgony?nak a fele. Kell m?g csicseribors? konzerv, hagyma, fokhagyma, kaliforniai paprika, spen?t, paradicsom ?s tahini m?rt?s. J? sok f?szer kell hozz?, s?, bors, ?r?lt zs?lya, ?r?lt r?mai k?m?ny, ?r?lt koriander, cayenne bors
Az ?desburgony?kat j? alaposan s?roljuk meg, azt?n (ha egyben hagyjuk akkor b?k?dj?k meg vill?val, de nekem most nagyobbak voltak ?gy f?lbev?gtam) tegy?k egy s?t?lapra, olajjal kenj?k meg, sz?rjuk meg s?val, borssal ?s zs?ly?val (most ennek ?r?lt v?ltozat?t haszn?ltam). S?ss?k 180 fokon 30-40 percig, ha puha bel?l, akkor j?. A csicseribors?t csepegtess?k le, egy serpeny?be ?nts?nk n?mi olajat, ?s s?ss?k meg az apr?ra v?gott hagym?t, fokhagym?t, kaliforniai paprik?t. F?szerezz?k j? alaposan ?zl?s szerint, majd ?nts?k r? a csicseribors?t ?s s?ss?k vele egy?tt. Amikor a bors? elkezd "f?jtatni" akkor ?ltal?ban m?r megpirult, tegy?k hozz? a spen?tot is, de azzal csak keverj?k el, ut?na z?rjuk el a l?ngot. Az ?desburgonya belsej?t kicsit laz?tsuk fel, csin?ljunk egy m?lyed?st ?s ebbe kanalazzuk a spen?tos csicseribors?t. Sz?rjunk r? apr?ra v?gott friss paradicsomot, majd k?sz?ts?k el a tahini m?rt?st ?s locsoljuk meg vele b?s?gesen. A m?rt?st ?n ?gy k?sz?teni el, hogy el?sz?r egy gerezd fokhagym?t ?tnyomok a fokhagymapr?sen ?s marin?lom egy citrom lev?ben 10 percig. K?zben kikeverek 2 ek tahini paszt?t ( ezt k?szen lehet kapni) 3-4 ek j?ghideg v?zzel, teszek bele 1 ek juharszirupot ( ez elhagyhat?) 2 ek ol?vaolajat ?s a v?g?n r?sz?r?m a fokhagym?s citrom lev?t is. Alaposan elkeverem ?s megcsurgatom vele a k?sz ?telt.


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2019/01/csi...

sponsored links

Keres?s