Csicseribors?s, ?deskrumplis sal?ta
sponsored links
Igazi ?szi sal?ta, nagyon ?zlett nek?nk :)
Hozz?val?k (4 szem?ly r?sz?re): 10 dkg sz?raz csicseribors?, 1 nagyobb ?deskrumpli, egy kis darab p?r?hagyma, k?t mar?knyi j?gsal?ta vagy r?mai sal?ta, 5 dkg k?ksajt, 2 ev?kan?l pir?tott mandulapehely, 2 ? 3 ev?kan?l ol?vaolaj, pici s?.
Elk?sz?t?se: A csicseribors?t egy ?jszak?ra hideg v?zbe be?ztatjuk, majd enyh?n s?s v?zben puh?ra f?zz?k, lesz?rj?k, hagyjuk kih?lni. Az ?deskrumplit megh?mozzuk, falatnyi kock?kra v?gjuk, kev?s ol?vaolajjal megsz?rva s?t?ben megs?tj?k, majd hagyjuk kih?lni.
A sal?t?t felt?pkedj?k, a p?r?hagym?t v?kony karik?kra v?gjuk, hozz?adjuk a csicseribors?t, az ?deskrumplit, ?zl?s szerint picit megs?zzuk, meglocsoljuk az ol?vaolajjal, ?sszeforgatjuk, t?lal?skor a tetej?re sz?rjuk az elmorzsolt k?ksajtot ?s a pir?tott mandul?t.
Megjegyz?s: Izl?s szerint pici balzsamecettel is meglocsolhatjuk. K?sz?thetj?k csicseribors? k?nzervb?l is, ?deskrumpli helyett s?t?t?k?t is haszn?lhatunk.