CSEVAP RIZSES LECSÓVAL
sponsored links
rizses lecsó |
Nagyon egyszerû ételt hozok most, de annál finomabb. Nyáron simán elélek a lecsón, de nem árt néha egy kis változatosság.
Grilleztünk és bekevertem nagy adag csevapot, de végül maradt belõle. Gondoltam egyet, zsemlemorzsában megforgattam, hogy kapjon egy ropogós réteget - így már nem igazán csevap, de nem tudtam jobb nevet kitalálni neki, eredetileg faszénen sütik és 3 féle húsból készül és nem forgatják morzsába - aztán rizses lecsóval tálaltam.
Hozzávalók
30 dkg sertés darált
30 dkg marha darált
(mehet bele bárány is, nálam most kimaradt)
1 nagy fej v. hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. bors
1,5 t.k só
1 k.k. kakukkfû
1 k.k. szódabikarbóna
zsemlemorzsa a forgatáshoz, de ez elhagyható
1 kg paprika
4 szem paradicsom
1 nagy v. hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 e.k. pirospaprika
1 k.k. chili pehely
só
bors
picike majoranna
2 e.k. étolaj
1 bögre rizs ( nálam basmati)
2 bögre víz
Elkészítés
Az alaposan ledarált húsokat tedd egy tálba. A hagymákat reszeld le, vagy aprítsd a lehetõ legapróbbakra és add a húshoz, fûszerezd, sóval, borssal, kakukkfûvel és paprikával, adj hozzá kevés szódabikarbónát és gyúrd össze. A hûtõben pihentesd pár órát, de elõzõ nap is elkészíthetõ.
Az összeért masszából formázzál kis kolbászkákat és grillezd meg, vagy forgasd meg morzsában és kevés olajon pirítsd meg.
A lecsóhoz vágd fel a hagymát, paprikát és paradicsomot.
Olajon fonnyaszd meg a hagymát , majd zúdítsd rá a paprikát és paradicsomot, Ízesítsd sóval, borssal, paprikával, egy kis csípõssel és majoránnával és párold puhára.
Közben egy bögre rizst fõzzél készre 2 bögre vízzel és 1 t.k. sóval.
Az elkészült rizst keverd el, az elkészült lecsóval.A kisült csevapokat ferdén vágd ketté.
Helyezd a rizses lecsót a tányérra és sorakoztasd fel a tetején a félbevágott húsokat.
Friss snidlinggel hintsd meg, az üdeség kedvééért.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is