Cseresznyés-mákos muffin délutáni teázáshoz

2010-06-12

sponsored links


Fõztem cseresznyelekvárt. És természetesen marad egy kis pohárnyi, ami egyik üvegbe sem fért bele. Mindenképpen fel akartam használni, amikor eszembe ötlött, hogy régebben sokszor csináltam egy bizonyos mákos muffint, amibe pont 4 evõkanál lekvár is kellett. Ezt a receptet vettem elõ újra, és nagy sikert aratott :)

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 evõkanál cseresznyelekvár (de lehet meggy vagy eper is)
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütõpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg darált mák

Összeállítás:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a lekvárt. A lisztet a mákkal, a sütõporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a vajas masszához adjuk. A tojásfehérjéket ezután a tészta alá keverjük (óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze). Muffinformákba kanalazzuk, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 15-20 percig sütjük. Szuper reggelire, tízóraira, uzsonnára, de egy kis családi/baráti összejövetelnek is jó alkotóeleme lehet :)


Folytats a blogon ... secretsoftheangels.blogspot.com/2010/...

sponsored links

Keres?s