Cseresznyés-mogyorós sütemény
sponsored links
Nemrég megígértem, hogy az idén nem teszek fel a blogra több cseresznyés vagy meggyes receptet, de a hûtõben ott lapult még egy sütire való adag, és még kaptam hozzá egy kis zacskónyit, így muszáj volt felhasználnom.
Szeretem ezeket a gyümikenyér formájú sütiket, igazán kellemes nassolnivaló lehet akár tea mellé is, de fagyit is kínálhatunk hozzá, hogy még inkább felturbózzuk az élvezeteket. Nekem ez a gyümölcsös, mogyorós változat kimondottan ízlett; szívbõl ajánlom azoknak, akiknek hozzám hasonlóan még van otthon egy kis cseresznyéjük, meggyük.
A javasolt sütési idõvel az ilyen típusú sütik esetében én mindig bajban vagyok, ui. rendszerint nagyon sokáig sülnek. Persze ez sokban a függ a sütõnktõl és a sütõforma anyagától is. Én villanysütõben sütöm, a gyümölcskenyér forma pedig nálam hol teflonos, hol zománcos, hol pedig fényes fém felületû. Egyik sem vált be igazán, mert a teflonosban hamar megég, az alumíniumhoz hasonló színûben azonban örökkévalóságig tart, mire elkészül. Eddig a zománcos vált be leginkább. Bár a recept 200°C-os sütési hõmérsékletet ír, én úgy ítéltem meg, hogy ez túl sok, ezért miután 30 perc elteltével levettem a sütirõl az alufóliát, csak 20 percig sütöttem 200°C-on, utána visszavettem 180°C-ra, ill. leraktam a sütit a ...