Cseresznyés mascarpones csokitorta
sponsored links
A lányom szülinapjára készült ez a finom gyümölcstorta. A sok nehéz, de igen eredményes vizsgák után meg is érdemelte a kicsi drága. Most õszig itthon van, nagy örömömre újra együtt a család.
Hozzávalók: 7 tojás, 7 evk. cukor, 7 evk. liszt, 3 evk. kakaó, 100 g jó minõségû tejcsokoládé (MILKA), 1 tasak sütõpor.
A krémhez: 500 g mascarpone, 500 ml tejszín, 200 g porcukor, 3 tasak zselatin(30 g), 500 g cseresznye.
A sziruphoz: 1 tasak rumos Cappuccino, 2 evk. cukor, 200 ml víz.
A torta tetejére: 100 g milka csoki, 100 ml tejszín, 50 g vaj, fél tasak zselatin.
A díszítéshez: cseresznye, csokiforgács, színes bonbon.
Elõször a piskótát sütjük meg a szokásos módon: a cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a megreszelt csokit, majd szép óvatosan hozzákavarjuk a sütõporos lisztet, a kakaót és a kemény tojásfehér habot felváltva. A masszát egy sütõpapírral bélelt ...