Cseresznyedzsem Cherry Brandy-vel ízesítve.

2013-06-24

sponsored links


A jó öreg cseresznyefa idén is bõséges terméssel ajándékozott meg bennünket. Így aztán a hétvégén, dacolva a kánikulával egy jó nagy adag cseresznyedzsemet fõztem. Pár napja a sünis kanál blogon találtam egy, már a recept elolvasása után is nagyon finomnak tûnõ dzsemreceptet, amely Cherry Brandy aromával volt ízesítve. Gondoltam el biztosan nem fogja rontani az amúgy is finom dzsemet, így aztán én is öntöttem bele egy üvegecskével. Az elkészült dzsem pedig valami isteni finom lett. Reggelire vajas, pirítós kiflire kenve remekül vizsgázott, alig tudtuk abbahagyni olyan finom. A dzsemmel megtöltött üvegek pedig most szépen ott sorakoznak a kamra polcán, és arra várnak, hogy éppen süteménybe, vagy palacsintába kenve újabb tesztelésnek vessük alá õket.

Hozzávalók 2 kg cseresznyéhez:

2 kg cseresznye
1 cs Knorr dzsemesítõ
1 db citrom leve és reszelt héja
60 dkg kristálycukor ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2013/06/c...

sponsored links

Keres?s