CSERESZNYE CURD
sponsored links
Megtévesztõ lehet, de a képen látható kis csészébe nem baracklekvárt kanalaztam , hanem cseresznye krémet, pontosabban curd -öt. A lehíresebb curd talán az angolszász receptekbõl ismert lemon curd , vagyis citromkrém. De curd-öt nem csak citrusfélékbõl lehet készíteni, amint azt az alábbi példa is mutatja, hanem akár cseresznyébõl is. Ennek a citromkrémnek a mintájára terveztem, és bár elképzelésem szerint piros színû lett volna, meglepetésemre az élet másként hozta. Talán a turmixolás lehet a magyarázata annak, hogy kifakult , mindenesetre kellemes kis kence lett belõle. Legközelebb turmixolás helyett csak kipréselem a gyümölcs levét, hátha akkor sikerül a pirosas színt is elõállítanom. Reggeli péksütihez, pite megtöltésére teljesen alkalmas, ez az adag nálunk konkrétan piskótatekercsbe került.
Hozzávalók:
200 g cseresznye (magozatlanul mérve)
80 g kristálycukor
1 evõkanál kukoricakeményítõ
csipet só ...