Csemegeuborkás virslitorta
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
1 db tojás
1-2 ek víz
fél kk só
Töltelék:
10 dkg szalonna
2-3 db hagyma
2,5 dl tejföl
2 db tojás
1 cs. petrezselyemzöld
3 pár virsli
20 dkg csemegeuborka
1 mk õrölt bors
fél kk só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hûtõbe tesszük.
Elkészítjük közben a tölteléket.A szalonnát és a hagymát felaprítjuk,zsiradékon megfonnyasztjuk.
A tojást elkeverjük a tejföllel,beletesszük a sót,borsot,az aprított petrezselyemzöldet és a felkarikázott virslit és uborkát is.A szalonnát és a hagymát is belekeverjük,ha már kihûlt kicsit.
Egy margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt tortaformát kibélelünk a kör alakúra kinyújtott tésztát,úgy,hogy legyen kb. 3 cm-es pereme is.Beleöntjük a tölteléket és 30-35 perc alatt 190 fokon megsütjük (légkeveréses sütõben elég a 170 fok is).