Csapati

2010-10-26

sponsored links

A tanfolyamon készítettünk krumplis töltött kenyeret, de itthon alapanyag hiányában csak csapatit készítettem. Ez is végtelenül egyszerû. Indiában ezekhez a kenyerekhez csak teljes kiõrlésû lisztet használnak, fél kg-ból kb 10 csapatit lehet készíteni.

Hozzávalók:
50 dkg teljes kiõrlésû liszt
kb 3 dl langyos víz

pici olaj

A hozzávalókból kicsit ragacsos masszát készítünk, az olajat csak a legvégén adjuk hozzá. (A tanfolyamon figyeltem az indiai kezét, amikor befejezte a dagasztást, bizony ragadt még.) Kb 30 percig hagyjuk állni, ezalatt a liszt megszívja magát és szép lágy tésztát kapunk. Kb 8-10 labdacsra szedjük és bõ lisztes felületen nyújtjuk vékony lepényekre. Nagyon forró vaslapon kéne sütni, kb 2-2 perc oldalanként, a végén pici olajjal megkenni. Nekem vaslapon nincs (még), kerámia serpenyõben sütöttem, mûködött.

A töltött kenyérhez ugyanezt a tésztát használtuk, csak mellé reszelt fõtt krumpliból, apróra vágott lilahagymából, só-bors keverékébõl minden kissé kinyújtott lepény közepébe tettünk egy-egy kanálnyit, újra labdává gombolyítottuk, újra kinyújtottuk és így sütöttük ki a vaslapon. Bármilyen zöldséggel, fõleg nyers karfiollal, brokkolival, esetleg répával is mûködik!

Folytats a blogon ... nemcsakkenyer.blogspot.com/2010/10/cs...

sponsored links

Keres?s