Csak úgy gyorsan: zöldséges-ricottás szendvicskrém
sponsored links
Már néhány bevásárlással ezelõtt történt, hogy lekaptam egy csomag ricottát a polcról és a következõ érdeklõdõ kérdést intéztem a páromhoz:
- Ebbõl lehet valamilyen szendvicskrémet is csinálni, nem? - Õ meg azt mondta, hogy valószínûleg igen, erre én:
- Jó, akkor majd kitalálunk valamit! - és a ricotta landolt a kosárban. Aztán a hûtõben. Aztán minden egyes hûtõ nyitásnál ránéztem, hogy "Hú, ezzel is kellene kezdeni valamit, mielõtt megromlik..." és egy enyhe lelkiismeret furdalás kezdett eluralkodni rajtam, hogy ilyen könnyelmû módon szert tettem valamire, amihez semmi konkrét tervem nem fûzõdött, és átfutott az agyamon az önostorozó gondolat, hogy hová tûnt akkor a célirányos bevásárló énem, amikor szegény ricottát megvettem. Na jó, azért a történethez az is hozzátartozik ám, hogy nálunk szinte mindig van otthon valamilyen saját gyártású szendvicskence, mert a bolti felvágott egyrészt uncsi egy idõ után, másrészt talán teszünk egy kicsit az egészségünkért azzal, ha olyan dolgokat eszünk, amiben tudjuk, hogy mi van. Viszont a szendvicskencék nagy része is némileg kalóriadús, és a karácsonyi bõség után megegyeztünk otthon, hogy visszaveszünk a tempóból és odafigyelünk kicsit azokra a fránya kalóriákra. Ezért most pihenõre küldtük a szokásos ...