Cs?r?ge kov?szosan
sponsored links
Farsang van m?g, vagy micsoda. Teh?t f?nk duk?l.
Szembej?tt velem egy sz?daporos v?ltozat, nos....megkov?szos?tottam. Recept marad.
Szembej?tt velem egy sz?daporos v?ltozat, nos....megkov?szos?tottam. Recept marad.
- 40 dkg liszt,
- 12 dkg -kb 70% hidrat?ci?s- feh?rkov?sz,
- 5 dkg mangalicazs?r,
- 2 toj?s,
- 10 dkg mentes tejf?l (zs?rosabb fajta tehenet is l?tott tejf?lb?l kb m?s mennyis?g kell),
- 1 ev?kan?l cukor,
- csipet s?.
A zs?rt a liszttel elmorzsoljuk, majd a t?bbi hozz?val?val egy ar?nylag kem?ny t?szt?t gy?runk. B? 1 ?r?s pihen? ut?n kiny?jtjuk, hozz?vet?leg 3-4 mm vastagra. Felv?gjuk, majd az egyes darabok k?zep?be nyit?st v?gunk, amin a darabok egyik v?g?t ?tb?jtatjuk. Felv?g?s ut?n 20-30 perces pihen?t k?vet?en k?zepesen forr? olajban mindk?t oldal?t megs?tj?k. Porcukorral meghintj?k. ?nmag?ban, lekv?rral, tejf?llel, tejsz?nhabbal k?n?ljuk.