Cs?r?ge egyszer?en ?s gyorsan
sponsored links
Ebbe a cs?r?g?be nem kell semmi f?le keleszt? anyag, se s?t?por, se sz?dabikarb?na, se ?leszt?, m?gis sz?p h?lyagosra s?l. Frissen a legfinomabb.
Hozz?val?k 35 - 40 darabhoz:
275 g liszt
2 cl rum (vagy b?rmilyen m?s magas alkoholtartalm? szeszesital, ne hagyj?tok ki!)
1 kan?l puha vaj
2 eg?sz toj?s
60 g tejf?l
reszelt citromh?j
csipet s?
A s?t?shez:
olaj
A t?lal?shoz:
van?li?s porcukor
A t?szta hozz?val?it alaposan ?sszedolgozzuk, k?zepesen kem?ny, rugalmas, selymes t?szt?t kell kapjunk. F?l ?r?ra f?li?ba tekerj?k, hagyjuk pihenni, majd enyh?n lisztezett ny?jt?fel?leten 1-1,5 mm-re ny?jtjuk, szinte mint a laskat?szt?t. Derelyev?g?val, vagy pizzav?g?val, esetleg egy ?les k?ssel 2-3 cm sz?les, 10-12 cm hossz? szalagokra szelj?k, melyeknek k?zep?be egy 2 cm-es zsebet v?gunk. A ny?l?son kereszt?l a szalag egyik v?g?t ?tdugjuk, majd kiss? kih?zzuk. ?gy alakul ki a klasszikus cs?r?geforma.
Az olajat felforr?s?tjuk, de vigy?zzunk, ne f?st?l?sig (kb 170 C fok), a cs?r?g?k mindk?t oldal?t k?r?lbel?l 1-1 percig s?tj?k, am?g sz?p r?zsasz?n? nem lesz.
Szalv?t?ra szedj?k, majd m?g melegen van?li?val ?zes?tett porcukorba forgatjuk.