Cs?p?s paprikalekv?r
sponsored links
Hozz?val?k:
50 dkg cs?p?spaprika, 3 kg k?pia vagy paradicsompaprika, 1 liter ecet, 1 kg cukor, 4 ev?kan?l j?dmentes s?, 1 tasak 3:1 dzsemfix + kb 10 dkg cukor.
Elk?sz?t?se:
A z?lds?geket megmossuk, a sz?rakat ?s a magokat elt?vol?tjuk, majd ledar?ljuk.
A paprika?rlem?nyt egy l?bosban f?ni tessz?k kb. 1-1,5 ?ra. Miut?n elf?tt a leve hozz?adjuk az ecetet, a cukrot (1 kg) ?s a s?t, k?zi botmixerrel m?g kiss? p?r?s?tj?k, tov?bbi f?l ?r?t f?zz?k. A dzsemfixet a 10 dkg cukorral elvegy?tj?k, majd a lekv?rhoz karajuk, 5-10 perc alatt ?sszef?zz?k, majd ?vegekbe rakjuk, hagyjuk kih?lni, ekkor r?csavarjuk a fed?ket is.
Tipp: k?vetkez? adagot kiss? f?szeresebben fogom kipr?b?lni (bab?rlev?l, szegf?szeg, fokhagyma, fah?j)