Cs?p?s f?szeres s?lt karfiol (s?t?ben)
sponsored links
Att?l, hogy piacon v?s?rolok ?s szezon?lis alapanyagokb?l f?z?k,
m?g id?nk?nt becs?szhat olyan z?lds?g,
ami nem is szezon?lis ?s nem is a piacon vettem.
Senki sem ellens?ge mag?nak, vannak kihagyhatatlan aj?nlatok.
A minap a l..l-ben keresg?ltem a z?lds?ges standon.
A karfiolok egym?s mellett sorakoztak, a lila, narancss?rga, z?ld az egyik l?d?ban,
a feh?r a m?sik l?d?ban.
Mindegyik ?ra ugyanannyi volt, hatsz?z valamennyi.
A meglepet?s akkor ?rt amikor az egys?gre esett a pillant?som,
ugyanis mindegyik darabra volt, a 40 dkg k?r?li sz?nes ?s a nagyobbacska feh?rek is.
?gy v?s?roltam k?zel 2,5 kil?s karfiolt, hatsz?z n?h?ny forint?rt.
F?szeres s?lt karfiol
Hozz?val?k
karfiol
olivaolaj
F?szerkever?k
- sz?r?tott, ?r?lt fokhagyma
- chilipehely
- frissen ?r?lt bors
- f?st?lt f?szerpaprika
- s?
- A karfiolt a leveleit?l megtiszt?tottam, megmostam,
majd a kukta p?rol?kosar?ba tettem*, eg?szben.
Vizet ?nt?ttem al?, lez?rtam a tet?t ?s felforraltam.
A t?zet elz?rtam ?s ?gy hagytam, am?g a fed?t m?r le tudtam venni.
(Ennyi b?ven el?g a karfiolnak, ?gy marad roppan?s.)
- A f?szereket ?sszekevertem.
- A s?t?t bekapcsoltam 170 fokra, l?gkever?sre.
- A karfiolt r?zs?ira szedtem, a nagyobb darabokat kett? v?gtam.
A v?gott fel?t belem?rtottam egy t?ny?rba ?nt?tt olivaolajba, majd a tepsire tettem.
A marad?k olajat a tetej?kre csorgattam, kb. te?skan?lnyit mindegyikre.
Megsz?rtam a f?szerrel.
- Betoltam a s?t?be ?s 20 percet s?t?ttem.
Nekem semmi m?s nem kellett hozz?.
Ugyanakkor k?n?lhatunk hozz?
?ntetet, sal?t?t, illetve k?n?lhatjuk rizzsel, k?lessel, hajdin?val,
amivel csak tetszik.
* Amennyiben nincs kukt?nk, el?p?rol?s n?lk?l is elk?sz?thetj?k,
ebben az esetben hosszabb lesz a s?t?si id?.
Term?szetesen faz?kban is el?f?zhetj?k, ekkor viszont legy?nk r?sen,
nehogy t?lf?zz?k.
?
Be?rett a citrom.
A bent telel? citromf?nk 1 db 235 g-os gy?m?lcs?t termett.
Most is vir?gzik, z?ld citromok is vannak rajta.