Cream tart - meztelen torta
sponsored links
Kisfiam h?t ?ves lett....erdei gy?m?lcs?s tort?ra v?gyott. Gondoltam, megpr?b?lkozom a meztelen tort?val, r?g?ta ki akartam pr?b?lni, csak nem tal?ltam hozz? receptet olyat, amit szerettem volna, ?gy azt?n megint csak saj?t elgondol?s szerint k?sz?lt. Hatalmas sikert aratott, mindenkinek nagyon ?zlett. ?
A torta elk?sz?t?se am?gy nagyon gyors, a lapok megform?l?s?val bajl?dtam egy kicsit, de ezt betudom annak, hogy els? pr?b?lkoz?s. ? 7-es sablont k?sz?tettem s?t?pap?rb?l, a m?retei: sz?less?ge a tetej?n 27 cm, magass?ga 38 cm, sz?m sz?less?ge 11 cm.
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz:
40 dkg liszt
24 dkg cukor
1 cs ?r?lt fah?j
1 ek m?z
1 ek zs?r
2 toj?s
1/2 cs s?t?por
1 kk sz?dabikarb?na
1 dl tej
A kr?mhez:
50 dkg mascarpone
4 dl habtejsz?n
6 ek porcukor
Vanilia ?rlem?ny
S?rgabarack lekv?r
D?sz?t?shez:
?fonya
ribizli
eper
oreo keksz
menta levelek
Elk?sz?t?se:
A t?szta hozz?val?it ?sszekeverj?k, a tejet adjuk hozz? utolj?ra, ?s csak apr?nk?nt, mert nem biztos, hogy kelleni fog bele mind. K?t gomb?cra osztjuk, k?t lapot s?t?nk. K?t s?t?pap?r k?z?tt v?konyra sodorjuk a gomb?cokat. Lisztezz?k gyakran k?zben, mert ragad. A sablont r?tessz?k, ?s k?rbev?gjuk. Nem kell levenni a sz?mot a s?t?pap?rr?l, hanem r?gt?n mehet a tepsibe.
200 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb ?t percet s?tj?k. Am?g h?lnek a lapok, elk?sz?tj?k a kr?met. A tejsz?nhabot robotg?ppel felverj?k, f?lkem?ny ?llapot?ban hozz?adjuk a porcukrot, majd beleforgatjuk a mascarpon?t. Ezt m?r nem robotg?ppel, mert akkor foly?s lesz.
Az als? lapot b?s?gesen megkenj?k s?rgabarack lekv?rral, majd habzs?kb?l r?nyomjuk a kr?m fel?t. R?tessz?k a m?sodik lapot, ?s arra j?n a kr?m m?sik fele. A tetej?t oreo keksszel ?s gy?m?lcs?kkel d?sz?tj?k.