Cream of sweetcorn

2010-04-22

sponsored links


Vagyis kukoricakrémleves az All colour Cookbook Super soups kötetébõl.

HOZZÁVALÓK:

40 gr vaj
1 hagyma
2 krumpli
25 gr liszt
900 ml tej
400 ml zöldéglé
1 babérlevél
2 konzerv kukorica( kb. 2x325 gr)
6 ek. tejszín
pirított bacondarabok a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS:

Az apróra kockákra vágott hagymát és krumplit a felolvasztott vajon 5 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejjel és a zöldséglével. Utóbbit csak én adtam hozzá, mert enélkül szerintem a kanál is megállt volna benne, olyan sûrûnek találtam, amikor késõbb pürésíteni akartam. Sóval, borssal és a babérlevéllel fûszerezzük. A kukorica felét beleöntjük, majd lassú tûzön gyakran kevergetve 20 percig fõzzük. Ha közben nagyon besûrûsödne, zöldséglevet önthetünk még hozzá.

Langyosra hûtjük, botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a többi kukoricát is. Egyet forralunk rajta, majd le is zárhatjuk. Tálaláskor a levest meglocsoljuk személyenként 1 ek. tejszínnel és pirított bacondarabkákkal megszórva tálaljuk.



Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/04/cream...

sponsored links

Keres?s