Corn flakes bund?s csirkemell
sponsored links
R?ntott h?s h?tk?znap? H?t persze, sim?n lehet m?g az elfoglalt napokon is, olajszag n?lk?l, gyorsan, amennyiben pedig el?z? este bep?coljuk a fokhagym?s tejbe a csirkemellet, akkor m?snap m?r val?ban nem kell sok el?k?sz?let, am?g pedig a s?t?ben elk?sz?l a h?s, addig el tudjuk k?sz?teni a k?retet is.
A recept megjelent a m?jusi Kif?zt?k magazinban, a 3 az 1-ben mini apr?t??rt pedig k?sz?net a Russell Hobbsnak.
Hozz?val?k:
a csirk?hez:
5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
80 dkg csirkemell
5 dkg parmez?n sajt
10 dkg corn flakes
6 dkg vaj
a fokhagym?s majon?zhez:
15 dkg majon?z
2 gerezd fokhagyma
1 ek. apr?tott snidling
Elk?sz?t?si id?: 2 ?ra
S?t?si h?fok: 200?
A tejet ?sszekeverem az ?tt?rt fokhagym?val, majd beleteszem a felszeletelt csirkemellet ?s 1 ?r?ra a pulton f?lre teszem. Egy k?ses apr?t?ban ?sszeapr?tom a corn flakest, hozz?adom a lereszelt parmez?nt majd ebben megforgatom a csirkemelleket ?s s?t?pap?rral b?lelt tepsire fektetem ?ket. Mindegyik tetej?re teszek egy-egy kis darab vajat, majd el?meleg?tett, l?gkever?ses s?t?ben 25 percig s?t?m ?ket.
A m?rtogat?shoz ?sszekeverem a majon?zt az ?tt?rt fokhagym?val ?s a snidlinggel, majd a csirkemell mell? k?n?lom. K?retk?nt friss sal?t?t vagy ig?ny szerin rizst k?n?lok.
Tipp: A csirkemell m?g puh?bb lesz, ha egy eg?sz ?jszak?t tud pihenni a fokhagym?s tejben, de ez esetben ez a h?t?ben t?rt?njen.