Cordon bleu

2013-06-23

sponsored links



Ezeken a tikkasztó napokon nem nagyon van kedve fõzni az embernek, pedig enni kell. Ilyenkor a hûsítõ gyümölcsleves, egy könnyed húsétel és egy hideg madártej menüsor tûnhet például csábítónak, ráadásul ezek könnyen, gyorsan elkészíthetõ ételek.

Húsételnek én ma a cordon bleu-t választottam.

Vannak olyan ételek, amelyekrõl mindenfajta legendák keringek. A cordon bleu is egy ilyen étel. Sokszor rosszul írják a nevét (gordonnak vagy blue-nek), de a neve is olyan egyszerû, mint az elkészítése, amiért aztán éttermekben képesek kisebb vagyont elkérni.

Ezt az ételt a legenda szerint elõször az RMS Titanic óceánjárón szolgálták fel 1912-ben. Nevét az elkészítõ fõszakácstól onnan kapta, hogy ez a fõszakács versenyben volt egy gasztronómiai díjért, aminek ez volt a neve.
Az elismerés szimbóluma III. Henrik francia ki­rálytól származik, aki 1578-ban megalapította a Szentlélek lo­vagrendet, mely­nek tagjai kék szalagra (cordon bleu) tûzték magukon a keresztet.

Az eredeti receptben borjúbélszínbõl készül ez a sajttal és sonkával töltött rántott szelet, de sertéskarajból és egyszerû trappistából elkészítve is hasonló ízélménnyel leszünk gazdagabbak és biztosan nem megyünk csõdbe.

Hozzávalók (személyenként):

2 szelet karaj ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s