Cocido Madrileno/Madridi csicseribors? leves egyszer?en
sponsored links
Nagyon finom spanyol leves egysyer? v?ltozatban elk?sz?tve, ?zvil?ga hasonl? a mi paszulyleves?nkh?z.
Hozz?val?k (6 szem?ly r?sz?re): 40 dkg sz?raz csicseribors?, 30 dkg sert?s hasaalja, 15 dkg h?sos szalonna, 20 dkg chorizo kolb?sz, 2 nagyobb s?rgar?pa, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 4 krumpli, s?.
Elk?sz?t?se: A csicseribors?t egy ?jszak?ra hideg v?zbe be?ztatjuk. A felszeletelt sert?s hasaaljat, a kakastar?j form?ra v?gott szalonn?t, a choriz?t kb 2 liter v?zben f?ni tessz?k, kb 1 ?ra f?z?s ut?n hozz?adjuk a csicseribors?t, a hagym?t eg?szben, a falatnyi kock?kra v?gott s?rgar?p?t, s?zzuk, egy?tt f?zz?k, amikor a csicseribors? m?r puha hozz?adjuk a kock?ra v?gott krumplit is, k?szre f?zz?k.
Megjegyz?s: M?s h?sf?l?t is haszn?lhatunk a leveshez, marhal?bsz?rat, sert?scs?lk?t vagy bok?t, sonk?t. A chorizo kolb?szt paprik?s kolb?sszal is helyettes?thetj?k. Ezt a levest a spanyolok eredetileg 3 fog?sk?nt t?lalj?k, el?sz?r a z?lds?geket k?l?n, majd a lesz?rt levesbe v?konyt?szt?t f?znek, ezt f??telk?nt, ?s v?g?l a h?sokat.