Clatronic KM 3323. robotgép 2. rész Út az egy szelet zsíros kenyérig.

2014-01-20

sponsored links



Írásom folytatása  az elsõ résznek. Reggel 8 óra elõkészítem az öreg tésztát Limara élesztett öreg tésztás kenyerének. 10 óra elõtt beindítom a robot gépet:


6 perc dagasztás után kelesztõ tálba teszem:


Fél óra kelesztés után átforgatom:


Fél óra kelesztés után formázom:



8 literes kacsasütõ jénaiba teszem, bekapcsolom a sütõt 230 fokra a kenyér tészta újabb fél órát kelt.
Bevágtam vízzel lespricceltem:


Rátettem a fedelét és betettem sülni.
Bõ egy óra múlva vettem ki és lespricceltem vízzel:


Nagyon finom illat mint mindig..
Aztán egyre jobban cserepesedik:




Belül és a szelet zsíros kenyér:



Az íz mindent felül múlt! A kép szinte semmit nem ad vissza belõle ma megsütöttem életem eddig legfinomabb kenyerét! Az íz azóta bennem él amióta Limara kenyerét megkóstoltam évekkel ezelõtt egy augusztus 20.-án a Országháznál.
A dagasztó gép fantasztikusan mûködött !
Recept:
20 dkg  öreg tészta
20 dkg  rétes liszt
1   dkg  élesztõ
2   dl     víz
Összekeverem 2 órát hagyom állni ezzel indítom a kenyér alapot:
2  kanál  olíva olaj
2  kanál  burgonya pehely
2  tk       só
10  dkg  finom tönköly liszt
30  dkg  finom liszt
1,2  dl    kefir
Készítési leírás a képeknél. 

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~...

sponsored links

Keres?s