Clafoutis
sponsored links
Cseresznyés!!!!!Mint a klasszikus recept, ám mégsem sikerült az eredeti változatot készíteni, mert.....( miért is ?)
Igen, fekete cseresznyét nem kaptam. Pedig azt szeretem a legjobban a cseresznyék közül, ám napok óta csak igérgeti a néni a piacról, talán holnap ....( kiszámíthatatlan az idõjárás egyik nap esik, másik nap elveri a jég ...)
Nos, erre a bizonytalan igéretre tovább nem várva megszületett a döntés, akkor legyen cseresznyés -meggyes, ( sötét -édes) hisz az most van, s ha már nem az eredeti receptet követjük, akkor kerüljön bele kókusz forgács és Maraschino ízesítésként.
Clafoutis hamisíthatatlan francia desszert. Limusin környékérõl származik s fekete cseresznyével készül(ne). Ebbe a süteménybe magostól kell a cseresznyét belesütni mert az adja meg az igazi ízét !/A készítõ örömére( nem kell a magozással bajlódni) ám a fogyasztó kíméletlenül magozhat!
A clafoutis változatoknak se szeri se száma, az édes készülhet szinte bármilyen gyümölccsel, (bogyósok, sárgabarack s sorolhatnám) , a sós változatok közt rábukkantam cukkinis-kecske sajtos, paradicsomos, rákos változatokra is.
Elkészítése egyszerû, oly annyira, hogy a gyermek segédkezett, mi több irányította a sütést ez alkalommal. Vakáció van, indul a házi fõzõtanfolyam.
Hozzávalói : ...