Citromos torta csokicsipk?vel
sponsored links
Megint eltelt egy ?v, ?s a nagyl?nyom m?r 13 ?ves lett. Id?n is, mint minden ?vben, feltettem neki a k?rd?st, hogy milyen tort?t szeretne. Most azt mondta, citrom ?s csoki. Ez?rt azt?n arra gondoltam, nem kevern?m a k?t kr?met, a csokit d?sz?t?s form?j?ban teszem r?. ?gyis r?gen ki akartam pr?b?lni a csokicsipk?t, most itt volt az alkalom. ?Eddig csak bubi f?li?b?l csin?ltam, ?s azt kell mondjam, ez sokkal egyszer?bb. A tort?t ?sszerakni kb f?l ?ra m?ve, ?s valami isteni finom, k?nny? ?d?t?. Ny?ri desszertnek a legide?lisabb.
Hozz?val?k:
24 cm-s kapcsos tortaform?hoz
200 g babapisk?ta
450 g Tejf?l
9 ek porcukor
2 citrom reszelt h?ja+ az egyik leve
500 g hulala
A csokicsipk?hez:
100 g ?tcsoki
A d?sz?t?shez:
?des fagyit?lcs?r
?fonya
Ribizli
M?lna
Csokis roletti
Csokis roletti
Elk?sz?t?se:
A tort?t ?rdemes el?z? nap ?ssze?ll?tani, hogy a babapisk?t?nak legyen ideje megpuhulni.
A kr?m hozz?val?it, a tejf?lt, porcukrot, citrom lev?t ?s h?j?t egy nagy t?lban ?sszekeverj?k, majd ?vatosan beleforgatjuk a felvert Hulal?t.
A tortaforma alj?t kib?lelj?k babapisk?t?val, ?s r?kenj?k a kr?m 1/3-?t. Erre j?n m?g egy r?teg babapisk?ta ?s megmaradt kr?m 3/4-e. Ha ez megvan, mehet is a h?t?be, am?g elk?sz?l a csipke.
24 cm -tort?hoz 75 cm csipk?t k?sz?t?nk. 1-2cm-rel magasabbat csin?lunk, mint a torta, ami most n?lam 6 cm magas lett, ?gy 7,5 cm magas csipk?t k?sz?tettem.
Els? l?p?sk?nt s?t?pap?rb?l kiv?gjuk a sablont, amire a csokit majd r?csorgatjuk, ez most 80x7,5 cm lett. A hossz?ra biztos, ami biztos r?hagytam.
Megolvasztjuk a csokit, majd egy zacsk?ba t?ltj?k, aminek a cs?csk?t lev?gjuk. Arra ?gyelni kell, hogy ne legyen t?l pici a lyuk, mert nehezebb vele dolgozni ?s a nagyon v?kony minta k?nnyebben t?rik. A sablonra tetsz?leges, szab?lytalan mint?t csorgatunk, majd v?runk, hogy dermedjen.
K?zben a torta oldal?t lekenj?k a marad?k kr?mmel. Amikor m?r nem ragadunk hozz? a csokihoz, de m?g puha ?s hajl?that?, k?rbetekerj?k vele a tort?t, majd h?t?be tessz?k, hogy teljesen megdermedjen. Ez kb 10 perc, ut?na ?vatosan levessz?k r?la a pap?rt.
M?r csak a d?sz?t?s van h?tra, amihez ?n most gy?m?lcs?ket, fagyit?lcs?rt, rolettit ?s a megmaradt olvasztott csokib?l gy?rtott sz?vecsk?ket haszn?ltam.
24 cm -tort?hoz 75 cm csipk?t k?sz?t?nk. 1-2cm-rel magasabbat csin?lunk, mint a torta, ami most n?lam 6 cm magas lett, ?gy 7,5 cm magas csipk?t k?sz?tettem.
Els? l?p?sk?nt s?t?pap?rb?l kiv?gjuk a sablont, amire a csokit majd r?csorgatjuk, ez most 80x7,5 cm lett. A hossz?ra biztos, ami biztos r?hagytam.
Megolvasztjuk a csokit, majd egy zacsk?ba t?ltj?k, aminek a cs?csk?t lev?gjuk. Arra ?gyelni kell, hogy ne legyen t?l pici a lyuk, mert nehezebb vele dolgozni ?s a nagyon v?kony minta k?nnyebben t?rik. A sablonra tetsz?leges, szab?lytalan mint?t csorgatunk, majd v?runk, hogy dermedjen.
K?zben a torta oldal?t lekenj?k a marad?k kr?mmel. Amikor m?r nem ragadunk hozz? a csokihoz, de m?g puha ?s hajl?that?, k?rbetekerj?k vele a tort?t, majd h?t?be tessz?k, hogy teljesen megdermedjen. Ez kb 10 perc, ut?na ?vatosan levessz?k r?la a pap?rt.
M?r csak a d?sz?t?s van h?tra, amihez ?n most gy?m?lcs?ket, fagyit?lcs?rt, rolettit ?s a megmaradt olvasztott csokib?l gy?rtott sz?vecsk?ket haszn?ltam.