Citromos-t?r?s labdabukta b?gr?sen
sponsored links
Pihe-puha, k?nny? t?r?s labdabukt?k egyszer?en. :)
Eredeti recept itt.
Citromos-t?r?s labdabukta b?gr?sen
Hozz?val?k 21 darabhoz: (b?gre: 2,5 dl)
4 b?gre feh?r finomliszt (50 dkg)
f?l kocka friss ?leszt? (2,5 dkg)
h?romnegyed b?gre langyos tej (b? 2 dl)
egy nagy csipet s?
negyed b?gre krist?lycukor + 1 mokk?skan?lnyi (4 dkg)
10 dkg vaj (vagy margarin) + a forma kiken?s?hez + a
bukt?k tetej?re
1 toj?s
A t?ltel?khez:
25 dkg teh?nt?r?
1 citrom leve kifacsarva
1 citrom h?ja lereszelve
2 csomag van?li?s cukor (20 g)
10 dkg v?zbe/rumba ?ztatott mazsola
negyed-f?l b?gre krist?lycukor ?zl?s szerint (4-8 dkg)
Elk?sz?t?s:
- Megolvasztjuk a vajat, a s?t?t el?meleg?tj?k 190 fokra.
- A tejet meglangyos?tjuk, elkever?nk benne egy mokk?skan?l cukrot, majd belemorzsoljuk az ?leszt?t, ?s t?z percre f?lretessz?k, hogy felfusson.
- A t?r?t ?sszet?rj?k a cukrokkal, majd ?sszekeverj?k a t?bbi hozz?val?val. K?stolj?tok, ha nem el?g ?des, keverjetek m?g hozz? cukrot.
- A lisztet, a cukrot, a s?t elkeverj?k egy nagyobb dagaszt?t?lban, majd hozz??ntj?k a felfutott ?leszt?t valamint a 10 dkg nagyon puha vagy felolvasztott vajat, a toj?st, ezut?n l?gy, de nem ragacsos t?szt?t dagasztunk. Ha t?l sz?raz, akkor adunk hozz? m?g egy pici tejet, ha ragacsos, akkor lisztet.
- F?lretessz?k, letakarjuk, ?s kelni hagyjuk, k?r?lbel?l 50-60 percig.
- Ezut?n lisztezett fel?letre bor?tjuk, kiny?jtjuk olyan f?l centi-centi vastagra, majd egy borospoh?rral vagy egy nagyobb szaggat?val k?r?ket szaggatunk bel?le.
- A k?r?k k?zep?re ?gy egy te?skan?lnyi t?ltel?ket halmozunk, ?sszecs?pj?k ?ket, mintha batyucsk?kat csin?ln?nk, majd fejre ford?tjuk ?ket, ?s m?g egy picit g?mb?lygetj?k a kez?nkkel, hogy sz?p kis labd?csk?ink legyenek.
- Kivajazott nagy m?ret?, t?z?ll? t?lba (vagy k?t kisebb t?lba) sorakoztatjuk ?ket, k?zvetlen?l egym?s mell?, hagyjuk ?ket tov?bbi f?l ?r?t kelni, letakarva, majd a tetej?ket megkenj?k olvasztott vajjal ?s 190 fokos s?t?ben aranybarn?ra s?tj?k ?ket, k?r?lbel?l f?l-h?romnegyed ?ra alatt. Legyen j?l ?ts?tve, k?l?nben nyers marad a k?zepe!
- Meghintj?k a tetej?ket porcukorral, ?s langyosan t?laljuk!