Citromos s?ti
sponsored links
Ha a k?t darab citrom helyett k?t kil? citrom ?rkezik, az ember l?nya citromos s?tit s?t :)
Forr?s itt.
Forr?s itt.
Citromos s?ti
Hozz?val?k (m?rce: 2,5 dl-es b?gre)
A s?tihez:
h?romnegyed b?gre liszt
f?l b?gre n?dcukor
f?l b?gre puha vaj (112 gramm)
2 darab toj?s
2 citrom leve
2 citrom reszelt h?ja
1 csipet s?
10 dkg apr?ra v?gott ?tcsokol?d?
A m?zhoz:
f?l b?gre porcukor
2 ev?kan?l citroml?
4 te?skan?l citromh?j
El?k?sz?t?si id?: 20 perc
Elk?sz?t?si id?: 25 perc
Elk?sz?t?s:
- Meleg?ts?k el? a s?t?t 180 fokra. K?sz?ts?nk el? egy 2,5 deciliteres b?gr?t, ezzel fogjuk kim?rni a hozz?val?kat.
- Kenj?nk ki vajjal vagy b?lelj?nk ki s?t?pap?rral egy 20x20 cm-es tepsit.
- Reszelj?k le k?t citrom h?j?t ?s facsarjuk ki a lev?ket.
- Tegy?k egy t?lba a lisztet, a s?t, a cukrot, a citromh?jat, ?s az ?tcsokit, majd keverj?k ?ket alaposan ?ssze.
- Egy m?sik t?lban keverj?k ?ssze a toj?sokat, a citromlevet ?s a puha vajat.
- ?nts?k a nedves hozz?val?kat a sz?razakhoz, robotg?p seg?ts?g?vel dolgozzuk ?ket ?ssze, m?g homog?n, egynem? massza nem lesz bel?l?k.
- ?nts?k a t?szt?t az el?k?sz?tett tepsibe, ?s s?ss?k 23-25 percig, m?g a sz?lei aranybarn?k nem lesznek.
- Mikor a s?tem?ny kih?lt, k?sz?ts?k el a m?zat: keverj?k ?ssze a porcukrot a citroml?vel ?s a citromh?jjal. ?nts?k a m?zat a s?tem?nyre, egy spatula seg?ts?g?vel kenj?k el rajta, majd hagyjuk r?sz?radni.