Citromos pite

2014-01-23

sponsored links

Régóta tervezek citromos pitét sütni, végre ennek is eljött az ideje. Jaj, annyi mindent lehetne sütni-fõzni, a lehetõségek tárháza végtelen, de ezzel együtt sok idõre is szükség van. Ez a pite egy egyszerû, könnyû megoldás, amennyiben házi finomságra vágyunk.

Citromos pite

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1/2 teáskanál sütõpor, 2 tojás; a krémhez: 4 tojás, 2 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 18 dkg cukor, 8 dkg liszt, fél kávéskanál sütõpor; a forma kikenéséhez: vaj; a szóráshoz: porcukor

Elkészítése: A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, alufóliába csomagolva legalább egy órára a hûtõbe tesszük, de elõzõ este összeállíthatjuk. Egy kb. 24 cm-es piteformát vajjal jól kikenünk, majd a nagyjából kör alakúra nyújtott tésztát belesimítjuk, és a kezünkkel elnyomkodjuk, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 10 perc alatt elõsütjük (tehetünk nehezéket is rá, pl. szárazbabot). Amíg a tészta sül a krém hozzávalóit robotgép segítségével jó habosra kikeverjük. Az így kapott folyékony masszát az elõsütött tésztára öntjük, és a sütõbe visszatéve még kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihûlni, porcukorral meghintve tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/01/23/citrom...

sponsored links

Keres?s