Citromos - málnás trifle
sponsored links
Érdemes nyitott szemmel járni a nagyobb áruházak vagy piacok zöldségeseinél, mert a citromos ládákban mostanság elég sok meyer citrom bújik meg. Ez a kerek, sima héjú, élén sárga citrom különleges ízû, igen lédús gyümölcs, amibõl fantasztikus krémeket, tortákat lehet készíteni.
A mai desszertünkhöz is ezt használtam, elõször sütöttem egy citromos sütit Kicsi Vú receptje alapján, és készítettem egy meyer lemon curd krémet.
Mindkettõt kihûtöttem, majd a krémet 3 dl felvert tejszínhabbal lazítottam.
A piskótát felszeleteltem, egy harmadával kibéleltem egy üvegkehely alját, rásimítottam a krém harmadát, kiraktam málnával. Megint egy sor piskóta következett, arra krém és málna. Végül jött a maradék piskóta, krém és málna.
2-3 órára hûtõbe tettem, csak azután kínáltam.
A piskótát meg lehet locsolni kevés limoncello-val (citromlikõr), én kihagytam, mivel gyerekek is ettek belõle.