Citromos-málnás sütemény
sponsored links
Ez a sütemény volt gasztronómiai szempontból a húsvét sztárja. Volt mit elfeledtetnie, többek között életem legrosszabb borjús ételét! Az eredeti receptben eper van, de nekünk málna volt a hûtõben, de így is szuper lett! Olyan jól sikerült, hogy az utóbbi napokban kétszer is megcsináltuk. Köszönet érte Doctor Peppernek! Valami nagyon könnyû citromos-vaníliás-málnás csodát kell elképzelni, és ígérem, még jobb lesz a végeredmény, mint gondolnátok :))
Hozzávalók(18 cm-es formához):
60 g vaj
65 ml tejföl
95 g cukor
1 citrom lereszelt héja
fél kk. vanília kivonat
1 tojás
125 g liszt
0,5 kk. sütõpor
csipet szódabikarbóna
csipet só
10 dkg málna (vagy bármilyen gyümölcs)
Hozzávalók(18 cm-es formához):
60 g vaj
65 ml tejföl
95 g cukor
1 citrom lereszelt héja
fél kk. vanília kivonat
1 tojás
125 g liszt
0,5 kk. sütõpor
csipet szódabikarbóna
csipet só
10 dkg málna (vagy bármilyen gyümölcs)
- A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citrom lereszelt héját, a vaníliát és a tojást habosra keverünk...