Citromos-levendul?s keksz

2020-10-01

sponsored links


M?r h?rom ?ve minden ny?ron vir?gzik a kis levendula bokrom, s?t, most egy hete, szeptember v?g?n ?gy d?nt?tt, hogy m?sodj?ra is kiny?lik.
A vir?gokb?l k?sz?tett sz?r?tott csokrokat eddig csak dekor?l?sra vagy illatos?t?sra haszn?ltam, ?gy mostanra eg?sz sok ?sszegy?lt m?r, tal?n itt az ideje, hogy n?h?nyat megegy?nk bel?l?k :).
Els?re egy levendul?s kekszet s?t?ttem, egy kis citromh?jjal f?szerezve, ?s azt hiszem egy darabig maradok is enn?l a receptn?l, mert igaz?n k?l?nleges lett. Tal?n a levendula kifinomult ?ze miatt olyan finom, amit nagyon j?l kiemel a citrom, minden esetre t?lz?s n?lk?l ?ll?thatom, hogy ez lett most a kedvenc keksz?nk. 

Hozz?val?k:
260 g liszt
230 g hideg vaj
100 g cukor
2 citrom reszelt h?ja
2-3 ek. levendulavir?g
? tk. s?
1 tk. van?lia aroma

Elk?sz?t?s:
A levendulavir?got a citrom reszelt h?j?val ?s egy ev?kan?lnyi cukorral mozs?rban ?sszet?rj?k.
K?ses apr?t?val vagy robotg?ppel elkeverj?k a lisztet, a s?t, a vajat, a cukrot, v?g?l a van?lia arom?t ?s a citromos-levendul?s kever?ket is hozz?adjuk.
A t?szt?t legal?bb f?l ?r?ra h?t?be tessz?k.
Lisztezett fel?leten 0,3-0,5 mm vastagra ny?jtjuk ?s s?tipecs?ttel/pog?csa szaggat?val kisz?rjuk, vagy henger alak?ra form?zzuk ?s ?les k?ssel v?konyra szeletelj?k. 
S?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztatjuk a korongokat, ?s 165 fokosra el?meleg?tett s?t?ben addig s?tj?k, am?g a sz?l?k aranybarna nem lesz (kb. 12-14 perc).


Folytats a blogon ... izharmonikus.blogspot.com/2020/09/cit...

sponsored links

Keres?s