Citromos grillezett tarja mascarpon?s-aszalt paradicsomos t?sztasal?t?val
sponsored links
K?nny? ny?ri ?tel, nagy sikert lehet aratni vele ak?r a lak?s h?v?s?ben elfogyasztva, ak?r egy grillpartin t?lalva. A citromos ?zvil?g? h?s?telek a sz?vem cs?cskei, a t?szt?k pedig ugyanott foglalj?k el a hely?ket. :) A kett? egy?tt meg mennyei!
A tarj?t egy nappal a s?t?s el?tt ?rdemes bep?colni ?s h?t?be tenni, hogy j?l ?ssze?rjenek az ?zek.
Hozz?val?k a h?shoz:
- 6 nagyobb szelet tarja
- 1 kis poharas nat?r joghurt
- 3 ev?kan?l ol?vaolaj
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb citrom leve
- s?
- ?r?lt feh?rbors
A hozz?val?kat ?sszekeverj?k. A tarjaszeleteket gyeng?den kiklopfoljuk. Minden szelet mindk?t oldal?t bevonjuk a p?cl?vel ?s egy t?lba tessz?k. Lefedj?k ?s egy ?jszak?ra h?t?be tessz?k.
M?snap grills?t?n megs?tj?k a h?sokat.
A t?sztasal?t?t nem sz?ks?ges egy nappal el?bb elk?sz?teni, de ak?r ?gy is lehet. Hidegen ?s langyosan is finom. A receptet Sz?ll Tam?st?l k?lcs?n?ztem, kiv?telesen semmit nem v?ltoztattam rajta.
Hozz?val?k a t?sztasal?t?hoz:
- 50 dkg t?szta
- 1/2 cukkini
- 8 db apr? csiperkegomba
- 12 dkg mascarpone sajt
- 3-4 ev?kan?l aszalt paradicsom
- 8 dkg gorgonzola
- 1-1 csokor petrezselyem ?s snidling felapr?tva
- balzsamecet
- ol?vaolaj
- 1 z?ldcitrom leve ?s h?ja
- s?
- ?r?lt bors
A t?szt?t lobog?, s?s v?zben kif?zz?k, majd lesz?rj?k. A f?z?v?zb?l egy keveset felfogunk. Ol?vaolajjal meglocsoljuk a t?szt?t, ?sszekeverj?k ?s kih?tj?k.
A gomb?t ?s a cukkinit apr? kock?ra v?gjuk, kev?s olajat ?nt?nk egy serpeny?be ?s kevergetve megpir?tjuk benne a z?lds?geket. S?val, borssal ?zes?tj?k. A mascarpone sajthoz adunk egy kis ol?vaolajat, kev?s balzsamecetet, a felapr?tott aszalt paradicsomot, a pir?tott z?lds?geket, morzsolt gorgonzol?t, a z?ldcitrom lev?b?l ?zl?s szerinti mennyis?get ?s reszelt h?j?t, valamint petrezselymet ?s snidlinget. Ezeket j?l kikeverj?k, v?g?l a t?szt?hoz adjuk ?s az eg?szet ?sszeforgatjuk.
?n egy csomag Mil?n?b?l, szuven?rk?nt kapott sz?nes t?szt?t f?ztem ki, hogy vid?m?tsam egy kicsit a t?lal?st. :)
A tarj?t egy nappal a s?t?s el?tt ?rdemes bep?colni ?s h?t?be tenni, hogy j?l ?ssze?rjenek az ?zek.
Hozz?val?k a h?shoz:
- 6 nagyobb szelet tarja
- 1 kis poharas nat?r joghurt
- 3 ev?kan?l ol?vaolaj
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb citrom leve
- s?
- ?r?lt feh?rbors
A hozz?val?kat ?sszekeverj?k. A tarjaszeleteket gyeng?den kiklopfoljuk. Minden szelet mindk?t oldal?t bevonjuk a p?cl?vel ?s egy t?lba tessz?k. Lefedj?k ?s egy ?jszak?ra h?t?be tessz?k.
M?snap grills?t?n megs?tj?k a h?sokat.
A t?sztasal?t?t nem sz?ks?ges egy nappal el?bb elk?sz?teni, de ak?r ?gy is lehet. Hidegen ?s langyosan is finom. A receptet Sz?ll Tam?st?l k?lcs?n?ztem, kiv?telesen semmit nem v?ltoztattam rajta.
Hozz?val?k a t?sztasal?t?hoz:
- 50 dkg t?szta
- 1/2 cukkini
- 8 db apr? csiperkegomba
- 12 dkg mascarpone sajt
- 3-4 ev?kan?l aszalt paradicsom
- 8 dkg gorgonzola
- 1-1 csokor petrezselyem ?s snidling felapr?tva
- balzsamecet
- ol?vaolaj
- 1 z?ldcitrom leve ?s h?ja
- s?
- ?r?lt bors
A t?szt?t lobog?, s?s v?zben kif?zz?k, majd lesz?rj?k. A f?z?v?zb?l egy keveset felfogunk. Ol?vaolajjal meglocsoljuk a t?szt?t, ?sszekeverj?k ?s kih?tj?k.
A gomb?t ?s a cukkinit apr? kock?ra v?gjuk, kev?s olajat ?nt?nk egy serpeny?be ?s kevergetve megpir?tjuk benne a z?lds?geket. S?val, borssal ?zes?tj?k. A mascarpone sajthoz adunk egy kis ol?vaolajat, kev?s balzsamecetet, a felapr?tott aszalt paradicsomot, a pir?tott z?lds?geket, morzsolt gorgonzol?t, a z?ldcitrom lev?b?l ?zl?s szerinti mennyis?get ?s reszelt h?j?t, valamint petrezselymet ?s snidlinget. Ezeket j?l kikeverj?k, v?g?l a t?szt?hoz adjuk ?s az eg?szet ?sszeforgatjuk.
?n egy csomag Mil?n?b?l, szuven?rk?nt kapott sz?nes t?szt?t f?ztem ki, hogy vid?m?tsam egy kicsit a t?lal?st. :)