Citromos-epres semmifredo, azaz fagyitorta
sponsored links
M?g ?prilisban kaptam egy szuper mint?j? szilikon form?t a Cookorit?l, amiben az a szuper, hogy s?lt ?s fagyasztott desszerteket is k?sz?thet?nk benne, mivel mindk?t sz?ls?s?ges h?m?rs?kletet b?rja. Most egy fagyitort?t mutatok Nektek, amit a ny?ri gy?m?lcsszezonban b?rmilyen gy?m?lccsel lehet varri?lni, nagyon hamar elk?sz?l ?s a h?zi fagyinak ki tudna ellen?llni, f?leg ilyen melegben?
A recept megjelent az ?prilisi Kif?zt?k magazinban, szilikon form??rt pedig k?sz?net a Cookorinak.
Hozz?val?k:
a semifreddohoz:
4 toj?ss?rg?ja
12 dkg porcukor
1 csomag van?li?s cukor (10 g)
2 BIO citrom leve
5 g zselatin
2 ev?kan?l v?z
2 toj?sfeh?rje
4 dl habtejsz?n
p?r szem eper
a t?lal?shoz:
eper
mentalevelek
A toj?sok s?rg?j?t elkeverem a porcukorral ?s a van?li?s cukorral, hozz??nt?m a megmosott citromok kifacsart lev?t, majd g?z f?l?tt bes?r?tem a kr?met, de nem forralom. A zselatint a v?zzel elkeverem, majd folyamatos kever?s mellett lassan a k?sz massz?hoz adagolom, de ezzel is csak meleg?tem, v?letlen?l sem forralom. Egy nagyobb t?lba ?nt?m az eg?szet, ?s kicsit h?lni hagyom. A toj?sok feh?rj?t habb? verem ?s egy spatul?val ?vatosan a citromos kr?mhez forgatom, majd habb? verem a tejsz?nt is ?s azt is ?vatosan a massz?hoz adom.
Szilikonform?ba ?nt?m a kr?met, majd az als? sz?l?t k?rben kirakom a felszeletelt eprekkel, ?s legal?bb 4-5 ?r?ra, de legjobb, ha egy eg?sz ?jszak?ra m?lyh?t?be teszem. Mikor kiveszem, p?r perc ut?n k?nnyed?n ki lehet ford?tani a form?b?l. Tetej?t eprekkel ?s mentalevelekkel d?sz?tem, majd meleg v?zbe m?rtott k?ssel k?nnyed?n tudom szeletelni.