CITROMOS CR?ME BRUL?E
sponsored links
citromos cr?me brul?e |
Elk?peszt?en finom ?s egyszer?en elk?sz?thet? desszert. Mondjuk engem k?nny? levenni a l?bamr?l minden olyan ?dess?ggel ami citromos, f?leg, ha m?g ropog?s karamell is t?rsul hozz?. K?sz?teni ?s enni is im?dom ezeket a nyal?nks?gokat. Pofonegyszer? a recept, aki k?tbalkezesnek ?rzi mag?t a konyh?ban, ? is hatalmas siker?lm?nnyel fog gazdagodni az elk?sz?t?s ut?n.
M?zlista vagyok, mert rengeteg bio citromot kaptam G?r?gorsz?gb?l, ?gyhogy most tobz?dunk a finomabbn?l finomabb citromos ?telekben.
N?lam lakt?zmentes tejsz?nnel k?sz?lt, de t?k?letes hozz? a hagyom?nyos habtejsz?n, nyugodtan k?sz?ts?tek abb?l.
Hozz?val?k
4 szem?lyre
3 toj?ss?rg?ja
3 dl habtejsz?n (n?lam lakt?zmentes)
10 dkg cukor
1 t.k. van?liapaszta
1kezeletlen citrom reszelt h?ja?
1/2 citrom leve
1 ev?kan?lnyi cukor a sz?r?shoz
Elk?sz?t?s
Meleg?tsd fel a tejsz?nt, k?zben reszeld bele a citrom h?j?t ?s tedd bele a van?li?t.
V?laszd sz?t a toj?sokat.
Keverd feh?resd?sig a s?rg?kat a cukorral.
H?kiegyenl?t?ssel egynem?s?tsd a cukros toj?st a tejsz?nnel.
?jra meleg?tsd ?ssze, de nem kell forralni.
Legv?g?l facsard bele a citromlevet.
Meleg?tsd el? a s?t?t 155 fokra.
Egy tepsibe helyezd el a kis t?lakat.
Ha nagyon t?k?letesre v?gysz, akkor sz?rd ?t a kr?met.
?ntsd fel mindegyiket a kever?kkel.
Told a s?t?be.
K?zben forralj vizet ?s a forr? v?zzel ?ntsd fel a tepsit 2/3 r?szig.
Z?rd be a s?t? ajtaj?t ?s 30 perc eltelt?vel elk?sz?l a finoms?g.
Hagyd h?lni, majd tedd a h?t?be t?lal?sig.
T?lal?s el?tt, sz?rd meg v?konyan krist?lycukorral.
Zsebs?rk?nnyal karamell?z?ld meg a cukorr?teget.
Ha j?l v?gezted a dolgot, akkor kanaladdal meg tudod kopogtatni a karamellt a hideg puding felett.
J? ?tv?gyat hozz? ?
Csak, mert szeretem...kreat?v gasztroblog
A Facebookon ?s Instagrammon is