Citromos biscotti - paleo
sponsored links
Ennek a finom ropogós keksznek a receptjét itt találtam, a reggeli kávéhoz, teázáshoz ideális. Bármelyik citrusfélével elkészíthetõ vagy bármi más ízesítéssel. Nekem legnagyobb kedvenceim a citrusos sütemények, ez is nagyon finom, még valamikor az adventi készülõdésben készült.
Hozzávalók:
20 dkg darált mandula
5 dkg erythritol
1 tk. sütõpor (gluténmentes)
1 ek. útifûmaghéj
pici só
1 ek. kókuszolaj
1 rúd vanília
1 tojás
1 bio citrom reszelt héja
1 bio lime reszelt héja
1/2 citrom leve
Az összes hozzávalót egy tálba tettem és összegyúrtam az egészet, hogy összeálljon tésztává. Sütõpapíron hosszú, vékony téglalap formára alakítottam, 180 fokon 20 percig sütöttem. Eztán kb 2 centis szeletekre vágtam és 100 fokra csökkentettem a hõmérsékletet, még további 20 percet sütöttem, ha még ropogósabbra szeretnénk sütni, akkor lehet még további 10-15 percet sütni. Légmentes dobozban sokáig eltartható.
Nemsokára játék lesz a blogon, annak örömére, hogy olvasóim száma elérte a 400-at:) Közben dolgozom a receptek rendezésén is, hogy jobban áttekinthetõek legyenek, meg lesz majd FB oldal is nemsokára:) Mától pedig paleos receptejeim a Paleorzság weboldalon is megtalálhatóak lesznek, nézzetek körül, sok hasznos cikk, információ és sok nagyszerû paleos gasztroblogger receptjei is megtalálhatjátok az oldalon.