Citromkr?mes rakott palacsinta
sponsored links
Szeretem a palacsint?t minden form?ban. :) Most ?pp rakottan, citromkr?mmel, mert sz?p Meyer citromot tal?ltam ?s musz?j volt bel?le valami desszertet k?sz?teni. J? p?r napja m?r "palacsinta-ehetn?kem" is volt, ?gy h?t a tekercsekbe most citromkr?m ker?lt. Ez egy nagyon-nagyon citromos desszert. :) A tetej?t t?lal?skor b?tran meghinthetj?k egy kis porcukorral. Ak?r a h?sv?ti ?nnepi asztalon is meg?llja a hely?t. :)
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
16 db v?kony palacsinta
A citromkr?mhez:
3 kezeletlen citrom leve
2 kezeletlen citrom h?ja
3 toj?s
15 dkg cukor
5 dkg vaj
A tetej?re:
2 dl habtejsz?n
Tov?bb?:
kev?s vaj a s?t?t?lak kiken?s?hez
- A citromkr?mhez egy l?bosban elhabarjuk a toj?sokat a cukorral ?s citroml?vel.
- Hozz?adjuk a reszelt citromh?jat, majd kis l?ngon -nehogy a toj?s kicsap?djon-, folyamatos kever?s mellett addig "f?zz?k", m?g s?r?, kr?mes ?llag? nem lesz. Apr?nk?nt belekeverj?k a vajat.
- A k?sz citromkr?met kih?tj?k. 3-4 ev?kan?lnyi kr?met f?lre tesz?nk, a t?bbivel megt?ltj?k a palacsint?kat, melyeket felteker?nk ?s 3 egyforma r?szre v?gunk.
- A s?t?t?lakat -10 cm ?tm?r?j?, 5 cm magas- kivajazzuk, majd egyform?n elosztva, bele?ll?tjuk a palacsintatekercseket.
- A f?lre tett citromkr?met kikeverj?k a tejsz?nnel ?s a palacsinta tetej?n egyenletesen elosztjuk.
- 185?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~30 perc alatt k?szre s?tj?k. Langyosan, vagy hidegen t?laljuk.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k magazin m?rciusi sz?m?ban. :)