Ciabatta

2010-04-05

sponsored links

Fakanál Évánál olvastam a szárított paradicsomos- feketeolívás ciabattát, amit hirtelen felindulásból gyorsan elkészítettem . A pasim szerint eddig ez a legfinomabb péksütemény, amit csináltam. Ám, én mégsem voltam maradéktalanul elégedett, mert szerintem nem kelt meg rendesen a szárított élesztõtõl és valahogy tocsogott a sütés elõtt belerakott paradicsomtól és olívától, hiába csöpögtettem le. Mert én nem kenyérsütõben kelesztettem. Újra belevágtam, immáron módosítva néhány dolgot . Összetevõkön nem igazán változtattam, csak a hogyanon. Az élesztõt cseréltem le egyedül, nekem nem való ( a miértet nem tudom ) a szárított, a frissel még sosem jártam pórul, ellenben a porral, többször.

Hozzávalók :

5dk élesztõ ( vagy 7dk szárított )

2.5 dl víz

50ml olaj

15 dk finomliszt

10 dk teljeskiõrlésû tönköly liszt

1 kiskanál só

kb 10 dk szárított paradicsom

10 dk feteke olívabogyó

1-2 szár rozmaring ( mert szerintem ez úgy kívánkozik hozzá )

Pici cukrot, melegvizet öntök tálkába, belemorzsálom az élesztõt, ez hamarosan felfut. Közben aprítóba teszem a paradicsomot, olívát és rozmaringot . Majd tálba a liszteket , hozzáöntöm a felfutott élesztõt , sót, olajat , maradék melegvizet és a paradicsomot, olívát, jól összegyúrom , és hagyom kelni meleg helyen . Amikor duplájára kelt, 7 cipócskát, vagy zsömlét ( nekem nem sikerült a klasszik ciabatta forma, kissé kerekebb lett :-) ) , készítek belõle , a tepsibe sütõpapírra rakom õket, még 20 percig hagyom, majd hideg sütõbe tolva 170 fokon 35 percig sütöm.

 


Folytats a blogon ... szazholdaskonyha.freeblog.hu/archives...

sponsored links

Keres?s