Chilizsel?
sponsored links
Szent meggy?z?d?ssel kajtattam a saj?t blogomon eme recept ut?n. H?t iz?....kb a laptopom gasztros mapp?j?ban volt, ami a tavaly febru?ri technika elpatkol?s?val megsemmis?lt.
Nem mintha olyan nagyon b?zn?k a blogger hallhatatlans?g?ban ... de most m?gis felv?sem ide.
Hozz?val?k:
- 5 dkg chili
- 85 dkg sz?r?t?l, csutk?j?t?l megfosztott pritamin ?s kaliforniai paprika vegyesen (n?lam 3+3 db)
- 1 kg cukor
- 4 csomag 3:1 zsel?s?t? (haas-t haszn?ltam)
- 2,5 dl ecet (nekem 9%-os borecetem volt)
- 3 dkg s?
- 1,8 liter v?z
A chilit ?s a paprik?kat turmixg?pbe tessz?k, hozz??nt?nk 3 dl vizet, r?sz?rjuk a zsel?s?t?t, majd sim?ra turmixoljuk.
A marad?k vizet a cukorral, az ecettes ?s a s?val ?sszeforraljuk, majd hozz??ntj?k a turmixkancs? tartalm?t. Felforraljuk, a hab egy r?sze elforrja mag?t, a marad?kot szedj?k ki egy kist?ny?rra. Frissen fogyaszt?sra el fog fogyni.
Ezut?n a forr?sban lev? massz?t szedj?k forr?, cs?r?tlan?tott ?vegekbe szedj?k, a lapk?t er?sen r?h?zzuk, 5-10 percre fejtet?re ?ll?tjuk, majd visszaford?tva hagyjuk kih?lni (akit megnyugtat - tegye nyugodtan sz?raz dunsztba)
?vekig el?ll. M?r ha marad.
Ebb?l az adagb?l kb 2,9 liter lesz.
M?rmint ut?lag annyi v?z ment a faz?kba addig a szintig amit a forr?sban lev? cucc lenyomata mutatott a l?bos oldal?n.