Chilis olaj
sponsored links
....vagy nem csak chilis olaj.
Nekem a chilis a kedvencem, más fûszerekkel csak ajándékba szoktam készíteni.
Természetesen szabad a gazda, mindenki ízlésének, meg lehetõségeinek megfelelõen válogasson a fûszerei és olajai között.
Két lényeges dolog van, amit mindenképpen tartsunk szem elõtt.
- Az egyik, hogy ha a fûszer ízét, aromáját akarjuk elõtérbe helyezni, akkor semlegesebb ízû olajat válasszunk. (Szerintem nem érdemes karakteres extra szûz olívaolajat választani, sem tömény hidegen sajtolt olajokat, mint a napraforgó, tökmag, dió, stb.)
Javaslom inkább a repceolajat, szõlõmagolajat, kukoricacsíra-olajat, amelyek hideg sajtolva sem nyomják el, hanem inkább kiemelik a fûszereink zamatát.
- A másik ahol óriási hibát követhetünk el, ha friss fûszereket használunk.
A friss fûszer nem az olajba való.
Könnyen megromlik az olaj, hisz a fûszereink magas nedvesség tartalmúak, az olajban nem tudnak kiszáradni csak ...