Chilis-mentás ananász saláta

2010-04-07

sponsored links

Ennek a salátának az elkészítésében egyedül az ananász meghámozása a kihívás. A legegyszerûbb módja az, ha levágjuk a leveles részét, majd a talpát, és a talpára állítva függõlegesen lehámozzuk. A magos részeket pedig egyenként kell kivagdosni. Ezután lehet szeletelni, majd háromszög alakúra vágni, már csak azért, hogy szép is legyen.
Az ananász kiválasztásánál pedig nem árt tudni, hogy a leszedett ananász nem úgy viselkedik mint pl. a banán, azaz nem érik tovább a polcokon, hanem onnantól kezdve már csak romlik az állapota. Érdemes minél frissebbet választani. Ami kicsit puha, foltos, azt el lehet felejteni, jobb otthagyni, különben úgy is a kukánkban végzi.
Az ananász feldarabolásától számítva kb 3 perc alatt kész is vagyunk a salátával, ami a következõ:

2 személyre
1 kisebb ananász
1 kis lilahagyma
1 friss piros chili (kisebb)
3-4 db 10 cm-es friss mentaág
fél citrom reszelt héja
negyed-fél citrom leve (ízles szerint)

Tálba helyezem a feldarabolt ananászt. Rászórom a szeletelt mentaleveleket, a friss chilit, az apróra vágott lilahyagmát, ráreszelem a citrom héját és citromlével megöntözöm. Rögtön is fogyaszthatjuk, de ha hagyjuk állni, akkor egyre csípõsebb lesz. Igazi vérpezsdítõ, frissítõ saláta, amit önmagában és sültek mellé is fogyaszthatunk. Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/04/chili...

sponsored links

Keres?s