Chilis bab lepénykenyérrel

2014-01-23

sponsored links

Bespájzolva

Úgy alakult az évek során,hogy az igazi nagytakarítást mindig az év elején ejtem meg.Decemberben annyi más elfoglaltság van,hogy nincs kedvem ilyeneken stresszelni magam.Általánosan meg úgyis rend van mindig.
Minap a kamra volt soron,s kiválogattam néhány,a szavatossága végéhez közeledõ élelmiszert.Az egyik ilyen a vörösbabkonzerv volt.Amolyan túlélõ ételként tartom,de elsõsorban szárazbabból fõzök,s így nem nagyon kerül sorra.

Chilis bab lepénykenyérrel

Mikor félretettem a babkonzervet,már akkor tudtam,hogy ezt az ételt készítem el belõle.A kiskenyerekkel együtt is pillanatok alatt elkészülõ,laktató,téli egytálétel.



Hozzávalók(3-4adag):

30 dkg darált hús(nálam sertés,marha vegyesen)
1 doboz vörösbab konzerv
1 doboz kukorica konzerv
0,5 dl passzírozott paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só,bors,cukor
oregano,kakukkfû,csipet fahéj
chili(most szárított volt csak)
olívaolaj

a kenyérkékhez:

20 dkg fehérliszt
fél csomag szárított élesztõ
teáskanál só
teáskanál cukor
2 evõkanálnyi olívaolaj
kb.2 dl langyos víz

A a grill lepényhez hasonlóan a tésztához reggel összkeverem a hozzávalókat,s letakarva szobahõmérsékleten kelesztem.Ebéd elõtt kis gombócokat formázok,ellapogatom,sütõlemezre teszem és elõmelegített 200°-os sütõben 12-15 perc alatt megsütöm.

A hagymát megtisztítom,apróra vágom s olajon megdinsztelem.Hozzáteszem a darált húst,az áttört fokhagymát s átkevergetve fehéredésig sütöm,majd felöntöm a passzírozott paradicsommal,sózom,cukrozom,megszórom a fûszerekkel.Negyed órán át lassú tûzön,lefedve fõzöm,majd hozzákeverem a lecsepegtetett bab-és kukoricakonzervet.Felforralom,ha kell utánaízesítek s a megsült kenyérkékkel tálalom.




Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/01/c...

sponsored links

Keres?s