Chilis bab
sponsored links
Egészen gyakran készítem, de csak most, hogy kérték a receptet vettem észre, hogy a blogon nincs fent.
Így most hiánypótlásként az én receptem, ami nem konzervekbõl áll.
Vannak persze hétköznapok, amikor én is elõveszem a konzerveket és 2 perc alatt kész kaját varázsolok, de hétvégén semmi sem sürgõs :-)
Hozzávalók:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítás után 2 evõkanál olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
Belerakjuk a darált húst és lepirítjuk.
Belerakjuk az elõre pár órára beáztatott babot, az apróra felkockázott paradicsomot és paprikát, a chilit, valamint a fûszereket, amiket elõzõleg mozsárban összetörtünk.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és fõzzük, amíg a bab meg nem puhul, szükség esetén a vizet pótolhatjuk.
Mielõtt kész lenne rakjuk bele a kukoricát, de vigyázzunk, ezt nem kell sokáig fõzni.
Ha a végén nagyon leves marad keverjünk hozzá egy teáskanálnyi étkezési keményítõt.
Így most hiánypótlásként az én receptem, ami nem konzervekbõl áll.
Vannak persze hétköznapok, amikor én is elõveszem a konzerveket és 2 perc alatt kész kaját varázsolok, de hétvégén semmi sem sürgõs :-)
Hozzávalók:
- 40 kg darált sertés és marhahús keverék
- 25 dkg tarkabab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint 1 chili vagy chilipaszta
- 10 dkg kukorica
- 15 dkg paradicsom
- 1 piros húsú paprika (kápia, vagy kaliforniai)
- fûszerek: oregano, bors, só, római kömény, koriander
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítás után 2 evõkanál olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
Belerakjuk a darált húst és lepirítjuk.
Belerakjuk az elõre pár órára beáztatott babot, az apróra felkockázott paradicsomot és paprikát, a chilit, valamint a fûszereket, amiket elõzõleg mozsárban összetörtünk.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és fõzzük, amíg a bab meg nem puhul, szükség esetén a vizet pótolhatjuk.
Mielõtt kész lenne rakjuk bele a kukoricát, de vigyázzunk, ezt nem kell sokáig fõzni.
Ha a végén nagyon leves marad keverjünk hozzá egy teáskanálnyi étkezési keményítõt.