Chia magos cseresznyedzsem (cukormentes)
sponsored links
Minden esetre nagyon finom lett, majd palacsintában, zabkásában, linzerekben, vagy kenyéren fogja végezni.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye (kimagozva ennyi)
- 25 dkg eritrit (ízlés szerint lehet több is)
- 5 evõkanál chia mag
- 1 teáskanál citromsó
Elkészítése:
- Elõkészítünk 2 nagy, vagy 3-4 kisebb befõttes üveget, tökéletes állapotban lévõ fedõvel. Forró vízben megmossuk, esetleg kifõzzük, de a legjobb, ha mosogatógépben 70 fokon elmossuk.
- A cseresznyét egy edényben 30 percig fõzzük, néha megkavargatjuk.
- Ezután hozzáadjuk az édesítõt, a chia magot, meg a citromsót, és további 15 percig fõzzük, sûrûn kavargatva.
- A dzsemet üvegekbe töltjük, szorosan, légmentesen lezárjuk, és rögtön fejre fordítjuk.
- Végül szásazdunsztban hagyjuk kihûlni: jó vastagon bebugyoláljuk meleg takaróval, és lehetõleg olyan helyre tesszük, ahol nincs légmozgás (én pl az ágynemû tartóba raktam).