CHAPATI INDIAI KENY?R
sponsored links
El?fordult m?r veletek, hogy nem volt id? friss kenyeret venni ?s nem tudt?tok mi legyen a vacsora?
A csapati/chapati egy ?leszt? mentes lapos kis keny?rke - gyors ?s egyszer? megold?s arra, hogy valami ?jdons?g ker?lj?n az asztalra. Isteni lehet k?retk?nt, de a kedvencem a padlizs?nkr?mmel megkent verzi?.
A l?nyom odavan az indiai kult?r??rt ?s ? osztotta meg velem ezt a receptet.
Hozz?val?k:
140 g sima liszt
140g teljes ki?rl?s? liszt
2 ek olaj (?n mos ol?vaolajat haszn?ltam
s?
1,5 dl k?zmeleg v?z (amennyit felvesz a t?szta)
A sz?raz ?sszetev?ket egy t?lba tessz?k, hozz?adjuk az olajat ?s apr?nk?nt adagolva a meleg vizet.
Addig gy?rjuk, am?g a t?szta lev?lik a t?l oldal?r?l ?s m?g 5-10 percet. A t?szta nem lesz ragad?s ?s ha belenyomjuk az ujjunkat, megmarad a nyoma. Letakarva kb. f?l ?r?n ?t pihentetj?k. Elosszuk a t?szt?t hat r?szre, kis gomb?cokat form?lunk bel?le, majd kiny?jtjuk a t?szt?t k?r alak?ra.
Forr? palacsintas?t?be tessz?k ?s hagyjuk s?lni kb 30 m?sodpercig, megford?tjuk, majd a m?sik oldal?t is megs?tj?k, mik?zben a keny?rk?t tiszta konyharuh?val megnyomkodjuk. A keny?rk?ben k?pz?d? leveg?t?l sz?pen megemelkedik.
Amikor elk?sz?lt gh?vel megkenj?k, majd letakarjuk, hogy a k?pz?d? p?ra puh?n tartsa a keny?rk?ket.
Amikor elk?sz?lt gh?vel megkenj?k, majd letakarjuk, hogy a k?pz?d? p?ra puh?n tartsa a keny?rk?ket.
Szinte b?rmihez j? k?retk?nt. ak?r csak te?val vagy h?zi kenc?kkel is (paprikakr?m, padlizs?nkr?m)
J? ?tv?gyat!