Chai latte torta
sponsored links
?d?m sz?linapj?t egy Isteni csokitort?val ?nnepelt?k. Eredeti recept itt.
Chai latte torta
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz:
160 ml olaj
4 db toj?s
2 ek tejf?l
400 ml tej
1 csomag van?li?s cukor
260 g liszt
1 csipet s?
125 g kaka?por
1 csomag s?t?por
A kr?mhez:
700 g mascarpone
100 g porcukor
1 tk gy?mb?r
1 tk fah?j
1 mk kardamom
3 csipet bors
1 tk szegf?szeg
1 mk szerecsendi?
150 g ?tcsoki
D?sz?t?shez:
gy?m?lcs
Elk?sz?t?s:
- A cukrot az olajjal ?s a toj?sokkal, magas fokozaton kihabos?tjuk. Ezut?n mehet bele a tejf?l, a tej ?s a van?li?s cukor is.
- A lisztet elkeverj?k a s?val, az ?tszit?lt kaka?porral ?s a s?t?porral, majd a toj?sos r?szhez keverj?k. A massz?t 3 db, 24 cm-es, s?t?pap?rral b?lelt tortaform?ba sim?tjuk, ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben 25-30 perc alatt megs?tj?k.
- Mikor langyosra h?ltek a lapok, kivehetj?k ?ket a form?b?l, majd ha teljesen kih?ltek, a kicsit p?posabb, egyenetlenebb r?szeket egyenesre v?gjuk.
- A kr?mhez magas fokozaton, stabil kr?mm? habos?tjuk a mascarpon?t a porcukorral ?s a f?szerekkel.
- Az ?tcsokit felolvasztjuk, ?s a kr?mhez keverj?k.
- Az als? pisk?talapra ken?nk egy adag kr?met, erre j?n a 2. lap, megint kr?m, majd a 3. lap. A marad?k kr?mmel k?rbekenj?k a torta oldal?t ?s a tetej?t.
- Gy?m?lcs?kkel d?szitj?k.
- P?r ?r?ra (vagy eg?sz ?jszak?ra) h?t?be rakjuk a tort?t, hogy sz?pen megdermedjen ?s k?nnyen szeletelhet? legyen.