Ch cs?kkentett kal?cs
sponsored links
Az autentikus ?nnepi ?teleinket sem kell mell?zni
az asztalr?l, ha j?l vannak elk?sz?tve, ?gy di?ta ?s
?letm?dv?lt?s mellett is be?temezhet?ek az ?trendbe. :)
Hozz?val?k:
30 dkg Dia-Wellnes 50 %-al
cs?kkentett sz?nhidr?t tartalm? liszt
3 dkg ?leszt?
1 eg?sz toj?s ?s 1 s?rg?ja
1 dl langyos lakt?zmentes habtejsz?n
(pl. Pilos)
1 dl lakt?zmentes tej
1 csapott ek. DW. 1:4 ?des?t?
1 csipet s?
1 eg?sz toj?s a leken?shez
A lisztet t?lba szit?ljuk.
A k?zep?be tessz?k a cukrot a morzsolt ?leszt?t ?s
a toj?sokkal kikevert langyos tejsz?nt.
A s?t a lisztre sz?rjuk, majd az eg?szet
g?p seg?ts?g?vel ?sszedolgozzuk, dagasztjuk a
langyos tejet fokozatosan hozz?kevere.
G?pi dagaszt?s ut?n, ?n kicsit ?tdagasztok mindent
k?zzel is!
Ha megvagyunk, akkor konyharuh?val lefedve
1 ?r?t kelesztj?k meleg helyen.
A s?t?t el?meleg?tj?k 180 C?-ra, als?-fels? s?t?sen.
A t?szt?t 3 egyenl? r?szre osztjuk, majd
henger form?ra kisodorjuk ?ket.
Lisztet nem tettem al?, mert ?gy k?nnyebb volt kisodorni.
Ezut?n a v?geket ?sszeillesztj?k, kiss? megnyomva ?s befonjuk,
majd mindk?t v?g?t al? hajtjuk.
S?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k ?s
alaposan lekenj?k a felvert toj?ssal.
A h?fokb?l lehet visszavenni, kb. 160-ra,
ha m?r megszil?rdult ?s nagyon fogn? a s?t?nk,
esetleg aluf?li?val is letakarhatjuk a s?t?s v?g?ig.
Ha megs?lt ?s sz?p piros, r?cson hagyjuk kih?lni.
J? ?tv?gyat! :)